Tip:

Vyzkoušejte dýňový cheesecake s citrusy a zmrzlinou z fazolí.

Z nabídky:

V La Verandě připravují jídla inspirovaná návštěvou trendy gastronomických destinací.

V La Verandě připravují jídla inspirovaná návštěvou trendy gastronomických destinací.

Filozofii podniku vyjadřuje motto: "Šťastné jídlo pro šťastné lidi."

Filozofii podniku vyjadřuje motto: „Šťastné jídlo pro šťastné lidi.“
Adresa:

La Veranda

Elišky Krásnohorské 2
Praha 1
www.laveranda.cz

Staroměstská La Veranda přichází s unikátním projektem. Sympatický podnik, z jehož interiéru vyzařuje pozitivní atmosféra a příjemný klid, představuje svým hostům trendy světové gastronomie, inspirované cestami do vyhlášených kulinárních metropolí a destinací. Majitel s šéfkuchařem si totiž říkají Lovci chutí a pravidelně několikrát v roce vyrážejí do měst či regionů, které jsou považované za bašty světové gastronomie.

Na menu se díky tomu objevují zajímavé poklady, třeba ústřice servírované ve čtyřech různých chuťových úpravách, se sušenými rajčaty, s červenou řepou a křenem či se sójovým kaviárem. Speciality a chuťové dojmy z cest jsou na menu označeny vždy názvem dané destinace, konkrétně nedávná návštěva Istanbulu šéfkuchaře inspirovala k orientální prezentaci kachních jater foie gras, které doprovází pyré z datlí, kdoule a lékořice.

V londýnské kosmopolitní gastronomii má zase původ kombinace kozího sýra s pečenou barevnou řepou, granátovým jablkem a mandarinkami. Naopak pozdrav z Berlína přináší pečený hřbet z daňka v kombinaci s topinamburem, rakytníkem a kandovaným zázvorem. Mnoho hostů La Verandy si vybírá pokrmy z denní nabídky, které obsluha prezentuje na velké černé tabuli. Při naší poslední návštěvě hostům servírovali parádní variaci na špagety aglio olio podávané s halibutem, krevetami a humří omáčkou. Jednoduché a chuťově dokonalé.

A ještě pár tipů ze současného menu, které bude k mání až do poloviny ledna. Za zkoušku stojí uzený sumec se zakysanou smetanou. Skvělý je také siven s raviolami plněnými bramborami a beurre blanc omáčkou ochucenou citronovým tymiánem.

Důležitá poznámka na závěr. Interiér La Verandy by mohl posloužit jako ideální příklad restaurace v duchu hygge, tedy skandinávského principu zaměřeného na vytváření atmosféry. A přesně tak to funguje i zde, kdy se zážitky z jídla, atmosféry i obsluhy slévají do komplexního požitku.

Související