Tip:

Milovníci české klasiky v moderní podobě ocení buchtičky s vanilkovým krémem a rumem.

Z nabídky:

Tartar z okouna, paprika, rakytník, uzená omáčka

390 korun

Tartar z okouna, paprika, rakytník, uzená omáčka

Zaječí hřbet, bramborové noky, houby, šípek, mléčná omáčka

590 korun

Zaječí hřbet, bramborové noky, houby, šípek, mléčná omáčka
Adresa:

Grand Cru Restaurant

Lodecká 4
Praha 1
www.grand-cru.cz

Oblíbená restaurace Grand Cru se musela v minulých měsících vypořádat s velkou ztrátou, když ji opustila hlavní hvězda a duše podniku. Mimořádně zkušený šéfkuchař Jan Punčochář se totiž po patnácti letech "služby" u cizích rozhodl otevřít vlastní podnik v Dejvicích. V Grand Cru ho nahradila hned dvojice šéfkuchařů, a sice Svatopluk Hemmer a Saša Pavlovič, kteří se zaměřují na moderní evropskou kuchyni. Ta v jejich podání není tak výrazně autorská, jako tomu bylo u Punčocháře, ale daleko více slouží ve prospěch celku.

Dalšími pilíři komplexního zážitku jsou špičkové víno, vzorný servis a mimořádná atmosféra barokního domku s dvorem, který představuje klidný ostrůvek starých časů uprostřed rušné metropole. Zajímavostí jsou degustační večeře zaměřené na prezentaci prestižních světových vinařství − například kultovního španělského vinařství Vega Sicilia, jehož elegantní vína jsou často přirovnávána k nejlepším vínům z Bordeaux.

Ale pojďme si již představit gastronomickou tvář podniku. Z předkrmů potěší zajímavá prezentace dýně v podobě dýňového salátu s makovcem, skvělá je také podzimní kompozice křepelky s kaštany, kapustou a kdoulí. Největší kulinární zážitek ovšem nabízí svěží tatarák připravený z okouna, který je doplněn rakytníkem a uzenou omáčkou.

Mezi hlavními pokrmy září další podzimní variace, tentokrát zaječí hřbet s bramborovými noky a šípky, který překvapuje svou bohatou, téměř opulentní chutí. Stálicí je pak holub z Anjou s celerovým dortem či steak z prvotřídního amerického masa podávaný s artyčoky a morkovou omáčkou. A ještě jeden tip. V polovině listopadu na hosty čeká speciální lanýžové menu. Lanýže zvýrazní chuť mušlí svatého Jakuba či telecího brzlíku, nebude chybět ani klasická kombinace lanýže s raviolou a žloutkem či se steakem ze stařeného masa.

Související