Součástí restaurace je komorní relaxační centrum s nabídkou masáží.
Dýňové rizoto, drcené amarettini a lískové ořechy
345 korun

Mozzarella di Buffala, teplá sicilská caponata a pyré z rajčat
285 korun

Babiččina zahrada
Tovární 536
Průhonice
www.babiccinazahrada.cz
Oáza klidu a pohody, která každého pohladí na duši. Taková by mohla být stručná charakteristika průhonické restaurace Babiččina zahrada, která patří nejen k nejlaskavějším, ale také k "nejchutnějším" podnikům v okolí Prahy.
Babiččina zahrada je rozkročena v mnoha směrech. Jednou z nesporných výhod je od jara do podzimu otevřená zahrada plná altánků a keřů s jedlými plody. Druhým trumfem podniku je klasická babičkovská kuchyně v podání zkušeného šéfkuchaře Michala Šorfa, mezi jejíž hlavní hity patří precizně připravená svíčková z pomalu dušené kančí krkovice s karlovarským knedlíkem a sváteční kachna, pečená v troubě po celou noc. Díky tomu je maso nádherně křehké a současně šťavnaté. Kachna se servíruje s pečeným jablkem, červeným zelím a bramborovým knedlíkem.
Za zkoušku stojí také tatarák − který nabízí zajímavé divadlo: ke stolu přijde číšník, maso namele před hosty na mlýnku a pak také smíchá se všemi ingrediencemi.
Jenže naše imaginární "babička" už dávno nesedí pouze za pecí v Průhonicích, ale také cestuje po světě a vozí ze svých cest zajímavé kulinární úlovky. Proto je menu v Babiččině zahradě nově rozděleno na dvě části a vedle pokrmů klasické české kuchyně nabízí také kolekci evropských gastronomických pokladů − ať už je to dýňové rizoto s citronovou ricottou, či mečoun s divokou brokolicí a kalmary.
Absolutně nejoblíbenějším pokrmem z babiččiných cest je ovšem pečená chobotnice v chuťově výrazné podobě s chorizem, uzenou paprikou a bramborovými rohlíčky. A nesmíme zapomenout ani na dezerty. Za zkoušku stojí kynuté buchtičky se šodó a rumovým sirupem či tvarohové knedlíky plněné ovocem a dochucené přepuštěným máslem a tvarohem. Skvělé jsou také švestkové taštičky s vanilkovou omáčkou a mákem. Pokud se sem vydáte o víkendu, doporučujeme rezervaci, neboť hlavně na oběd bývá obvykle plno.