Tip:

Vyhlášené nedělní brunche přitahují pestrou kolekcí jídel i bohatým programem pro děti.

Z nabídky:

Račí polévka s raviolou plněnou candátem

200 korun

jarvis_5c5af8c9498e678d7aa385c3.jpeg

Špíz z uzeného hovězího jazyka, jogurtový dresink, chilli

200 korun

jarvis_5c5af8c9498e678d7aa385c7.jpeg
Adresa:

Hergetova cihelna

Cihelná 2
Praha 1
www.kampa­group.com

Pražský restauratér Nils Jebens, v jehož portfoliu jsou dvě stálice pražské gastronomické scény, hlásí na letošní rok spoustu novinek. Kampa Park, který oslaví letos na podzim 25. výročí od založení, bude během února nabízet výjimečnou 25procentní slevu na veškerou konzumaci. Ještě větší překvapení ovšem přichystala restaurace Hergetova cihelna, v níž budou hosté rozhodovat o finální podobě jarního menu.

V rámci unikátního projektu zvaného "Sneak peek menu", který si podnik vypůjčil ze světa filmu, bude během února zákazníkům prezentována "předpremiéra" menu s devíti novými pokrmy. A právě z nich budou hosté vybírat − neboť ta jídla, která budou nejčastěji sdílet na sociálních sítích, tedy především na Facebooku či Instagramu, se dostanou na regulérní jarní menu.

Ochutnávka nových pokrmů je navíc připravena za "zaváděcí" ceny. Za poměrně vydatnou degustační porci hosté zaplatí 200 korun, v případě dezertu pak 150 korun. Takže například bohaté pětichodové menu vyjde jen na 950 korun.

A co všechno kuchaři Hergetovy cihelny připravili? Na začátek určitě doporučíme výtečný a svěží tatarák z jeleního masa, který je podáván s jemnou smetanovou zálivkou a löjrom kaviárem. A také s křupavými chipsy, oblíbenými například v Thajsku, které jsou připraveny z vepřové kůže.

Další novinkou jsou kachní srdíčka s omáčkou yakitori a bramborovým pyré či delikátní račí krém s raviolou plněnou masem candáta. Milovníky lehce pikantních pokrmů nadchne netradiční špíz z uzeného a následně pomalu vařeného hovězího jazyka v kombinaci s jogurtovým dresinkem.

Největším hitem jsou ovšem podle prvních ohlasů křehké kotletky ze selete podávané s cizrnovým pyré, batáty, rajčaty a čabajkou. V předpremiéře jarního menu nechybí ani dezerty − na výběr je buď křupavý ananas s vanilkovou omáčkou, nebo skvostné taštičky plněné vlašskými ořechy.

Podívejte se, jak v restauraci Hergetova cihelna připravují skvělý pokrm z raka.

Video

Jemné račí polévce z cihelny neodoláte.

Související