Tip:

Únorová "mánie" bude zasvěcená čínským knedlíčkům dim sum a wonton.

Z nabídky:

Dim sum s vepřovým masem, sójová omáčka s medem a zázvorem

105 korun

jarvis_5c35f8cc498ec86e3b367130.jpeg

Krevety v kadaif nudlích

125 korun

jarvis_5c35f8cd498ec86e3b367134.jpeg
Adresa:

The Bistro

Londýnská 71
Praha 2
www.bistrolondynska.cz

Bistronomie jako specifický styl restauračního byznysu je stále na vlně zájmu a po nesmělých začátcích se úspěšně zabydlela také v české metropoli. Jedním z nejlepších příkladů je kosmopolitní The Bistro v Londýnské ulici, jen pár kroků od náměstí I. P. Pavlova.

Hravý podnik s příjemným interiérem (a v sezoně také klidnou zahrádkou) a milou obsluhou nabízí to nejlepší ze světové kuchyně: jídla jsou připravena ve stylu tapas a každých čtrnáct dní se mění. Pro fajnšmekry jsou k dispozici kreativní kulinární akce: jednou z nich je cesta kolem světa, kdy návštěvníci ochutnají celou řadu specialit. Potěší netradiční prezentace krevet, které jsou obalené v kadaif nudlích a podávané s japonskou majonézou, dále se servíruje kreativní verze hummusu se špenátem a granátovým jablkem, po níž přijdou na řadu slavné čínské dim sum knedlíčky plněné vepřovým masem a doplněné sójovou omáčkou s medem a zázvorem.

Poté následují jemné masové kuličky s chorizo krémem, kuřecí křidélka s tuňákovou omáčkou a skvostný dezert v podobě kokosové panna cotty se zázvorem, limetkou a mučenkou. Další novinkou připravenou pro letošní rok jsou speciální pondělní akce zvané "mánie" − zaměřené vždy na jedno slavné jídlo představené v několika podobách. První kolo se uskuteční 21. ledna a bude věnované tatarákům. Šéfkuchař restaurace Jakub Katolický jich pro tento den připravil kvarteto. V sestavě nebude chybět hovězí tartar, podávaný s lanýžovým krémem, marinovanou šalotkou a pošírovaným křepelčím vajíčkem. Druhým exemplářem bude tartar z lososa s mangem, bílou ředkví a koriandrem. Třetím pak tartar z restovaných krevet se sušenými rajčaty a kapary, marinovaným fenyklem a koprovým krémem. A tím čtvrtým bude vegetariánská verze připravená z marinovaných okurek, doplněných krémem z avokáda a ricotty, koriandrem a arašídy.