Tip:

Podnik nabízí každý večer zpestření v podobě živé hudby či tanečního vystoupení v latinskoamerickém stylu.

Z nabídky:

Tygří krevety na česneku, podá­vané na opečeném plátku ciabatty s majonézou ze sušených rajčat

295 korun

jarvis_5bfe8bbd498ec86e3848ad04.jpeg

Steak z argentinské svíčkové s lanýžovým pyré, podávaný s krevetovým tatarákem

1259 korun

jarvis_5bfe8bbd498ec86e3848ad0b.jpeg
Adresa:

La Casa Argentina

Dlouhá 35
Praha 1
www.lacasa­argentina.cz

Již při vstupu do La Casa Argentina vám bude jasné, že tohle není jen tak ledajaký podnik. Rytmická hudba a velmi specifický interiér s mnoha nezvyklými doplňky, včetně několika akvárií či terária s opičkami, vás okamžitě vtáhnou do nakažlivé latinskoamerické atmosféry. A v jejím duchu se ponese celá návštěva.

Pokud navíc navštívíte restauraci večer, čeká vás nezapomenutelný zážitek v podobě živé hudby, nebo dokonce tanečního vystoupení, například tanga či capoeiry. Hlavním důvodem, proč tento podnik navštívit, je však bohatá nabídka těch nejkvalitnějších mas, jež jsou navíc připravována na originálním parilla grilu.

Vybírat můžete především z argentinských a amerických mas, v nabídce je ale také české hovězí z biofarmy pana Vilímovského. Vedle klasických steaků najdete na menu i několik místních specialit. Steak z argentinské svíčkové s lanýžovým a topinamburovým pyré, podávaný s krevetovým tatarákem, překvapí dokonalou chutí masa a povedenou kombinací šťavnaté svíčkové s výrazným aroma lanýžů a delikátním topinamburovým pyré.

Obdobné postavení má mezi předkrmy hovězí carpaccio s bazalkovým pestem, rukolou a parmezánem, které ideálně zvýrazní jemnost a křehkost syrového masa. Na své si ovšem přijdou i milovníci mořských ryb a plodů. Jako předkrm mohou vyzkoušet tygří krevety na česneku, jež jsou dochuceny majonézou ze sušených rajčat a podávány s chilli salsou. Také chobotnice s krémem z uzeného květáku a divokou brokolicí překvapí jedinečnou chutí. Je podávána s lehce pikantní omáčkou z choriza, jež jemné maso chobotnice příjemně zpestří. Na dezertním menu je vedle klasických sladkých pokrmů také několik specialit, například bolitas argentinas, křupavé vanilkové kuličky z odpalovaného těsta s výrazným Baileys krémem.

Související