Za tři roky své existence udělalo karlínské Nejen Bistro až neskutečný pokrok. Když ambiciózní podnik začínal, a nutno připomenout, že při jeho vzniku se majitelé inspirovali nikoliv v Londýně či New Yorku, ale v Budapešti, sázel hlavně na jednoduchá jídla z populárního Josper grilu. Skvělou chobotnici, hovězí žebra, burger. Jenže jak kuchyně vedená duem šéfkuchařů získávala zkušenosti, troufala si na stále náročnější kulinární kreace.

Tip:

Pro soukromé akce a firemní prezentace slouží byt vedle restaurace, kam se vejde zhruba 30 lidí a kde obsluha zajistí veškerý servis.

Tatarák srdečně

Jako by jim byl bistrostyl již malý a pokukovali po fine diningu. A tento vývoj dokazují také pokrmy z nového jarního menu, které v těchto dnech kuchyně postupně zařazuje mezi oblíbené stálice podniku, jako je třeba tatarák z hovězího srdce. Ve většině z nich sází šéfkuchař na aktuální sezonní produkty, třeba chřest či medvědí česnek − respektive dokonalé pesto z medvědího česneku, vlašských ořechů a prémiového oleje. Tím dochucuje hned několik pokrmů, od fantastické "sýrové" pěny podávané s křupavým domácím chlebem až po masové či zeleninové variace.