Z nabídky:

Terina z uzeného pstruha, hráškové pyré, cukrový lusk

170 korun

jarvis_5af2e6d3498e9bab97363b68.jpeg

Dušené telecí hrudí na bílém víně s pečenou divokou brokolicí, bramborový fondán a smržová omáčka

425 korun

jarvis_5af2e6d3498e9bab97363b6c.jpeg

Bramborový röst s pošírovaným vajíčkem, lososovým kaviárem, smetanovým krémem a koprovou pěnou

165 korun

jarvis_5af2e6d3498e9bab97363b70.jpeg

Jen před několika týdny obohatil pražskou kulinární scénu ambiciózní projekt restaurace Smetana, která chce rychle proniknout do elitní ligy finediningových podniků. A má k tomu všechny předpoklady. Tím prvním je fantastická lokace − restaurace Smetana sídlí v kvalitně zrekonstruovaném Pachtově paláci na Smetanově nábřeží (odtud také název podniku, ostatně v Pachtově paláci se po staletí scházely významné osobnosti − hostem majitelů paláce byl nejen Smetana, ale i Mozart či Casanova).

V hlavní roli atmosféra

Vedle reprezentativních prostor samotného paláce má restaurace také dvě zahrádky − první (klidnější a větší) na nádvoří paláce, druhou pak na chodníku před restaurací, s nádherným výhledem na Pražský hrad. Dalším pilířem nového podniku je kuchyně Martina Černého, který sbíral zkušenosti na prestižních gastronomických adresách, naposledy u Mirka Kaliny. A přestože se chce zaměřit především na českou kuchyni, netají se ambicí představovat klasiku v nové, často revoluční podobě, samozřejmě s využitím sezonních surovin.