Tip:

O místních makronkách znalci sladkého tvrdí, že jsou jedny z nejlepších v Praze.

Zajímavé cukrářské tradice se protínají ve vyhlášené cukrárně Saint Tropez sídlící v Paláci Lucerna. Francouzská větev majitelů přinesla tradiční řemeslo a spoustu rodinných receptů, česká část zase prvorepublikovou noblesu s bonusem v podobě receptu na Masarykův pohár, který jeden z předků kdysi připravil pro prvního československého prezidenta. Součástí legendárního poháru je žloutkový krém, ananas a šlehačka, to vše propojené lehkým nádechem rumu.

Z nabídky:

Jahodový cheesecake v originální podobě stojí 89 korun.

jarvis_5a5602eb498ec211046678da.jpeg

Za makronku, které jsou považované za jedny z nejlepších v Praze, zaplatíte 39 korun.

jarvis_5a5602eb498ec211046678de.jpeg

Čokoládová trikolora

Francouzská cukrářská škola ovšem dominuje, v příjemném proskleném podniku s otevřenou kuchyní můžete posnídat poctivé francouzské croissanty, ale většina hostů sem míří za chuťově podmanivými až lehce návykovými dezerty. Mezi největší hvězdy patří dort ze tří druhů čokolády, kombinuje prvotřídní bílou, hořkou a mléčnou čokoládu. A pak fantastický Royal plněný lahodným francouzským čokoládovým krémem ganache. A četné příznivce má také poněkud netypický jahodový cheesecake s citronovo-medovým korpusem a našlehaným krémem z farmářského tvarohu a sýru Philadelphia.