Unikátní koncept netradičního "tapas" bistra funguje již rok v Jindřišské ulici. A ani nevadí, že se majitelé Špejle inspirovali v centru Barcelony, kde podobná restaurace působí již řadu let.
Milovníci ginu si mohou podle vlastních chuťových preferencí vybrat z mnoha originálních variací ginu & toniku.
Nabídka netradičního "tapas" baru je rozdělena do tří sekcí: na studené, teplé či sladké. Hosté platí za špejli, jedna stojí 29 korun.

Ze sladkého bodují hlavně rozkošné minicheesecaky.
Princip je jednoduchý. V několika vitrínách jsou vystaveny desítky talířků s menšími či většími "chlebíčky", do nichž je vždy zapíchnutá špejle. Hosté si sami vyberou, co chtějí ochutnat, a to si také odnesou ke stolu. Všechny špejle ukládají do kovových stojánků uprostřed stolu, obsluha je na konci jen spočítá a podle jejich množství hosté zaplatí − za jednu špejli se účtuje 29 korun.
Knedlo vepřo na špejli
Restaurace s příjemným designovým prostředím (architektonické studio CollColl) je otevřená od rána do večera (8−23 hodin), takže se nabídka pokrmů mění nejen podle sezony, ale také podle denní doby: snídaňová jídla vystřídají pokrmy obědové − třeba malé řízečky, miniburgery či kreativně pojatý "chlebíček" ve stylu knedlo vepřo. Prosklené pulty jsou navíc rozdělené do tří sekcí − na studené, teplé a sladké. Originální koncept Pražany baví a hlavně večer bývá ve Špejli plno, dobře však poslouží i během dne, třeba odpoledne, kdy má host jen malý hlad a nechce chodit nikam do fast foodu. Stačí si dát tři špejle a můžete pokračovat v cestě.
A tyhle mi zabalte domů
Další žhavou novinkou je systém take away, zprovozněný začátkem prosince, díky němuž si můžete vybrat "chlebíčky", které vám nejvíce chutnají, a odnést si je domů nebo do práce. Z desítek různých druhů je těžké vybírat, každý ocení trochu jinou chuť či kombinaci, nicméně mezi nejoblíbenější sestavy patří pikantní klobásky merquezky, chlebíčky s kozím sýrem či se sušenou šunkou.