Desítky let zde fungovalo vyhlášené knihkupectví, které po krátké renovaci unikátních prostor vystřídalo ambiciózní bistro se stejným cílem − stát se podobnou legendou jako Fišer.

Kuchařka od Dalího

A už po pár dnech provozu je nutno přiznat, že Bistro Kaprova & Bookshop (ano, v jedné místnosti tu také prodávají exkluzivní knihy, třeba signované výtisky fotografky Annie Leibovitz či surrealistickou kuchařku Salvadora Dalího) míří vysoko. Ať už zdařilou rekonstrukcí s výrazným interiérem a s částečně otevřeným stropem, pod kterou je podepsán architekt Jaromír Pizinger, tak svým komplexním pojetím, neboť se zde začíná již v půl osmé ráno s pestrou a bohatou snídaňovou nabídkou.

Tip:

Překvapí zajímavá prezentace dezertů do skleničky – zkuste tiramisu či poněkud netradiční sacher.

Krevety s koprem

Největším trumfem nového podniku je ovšem kreativní kuchyně zkušeného šéfkuchaře Tomáše Černého, který měl mnoho let na starosti nedalekou La Finestru. Ale pojďme si představit gastronomickou nabídku, v níž bodují hlavně masové pokrmy připravené z výtečného hovězího z ekofarmy v Orlických horách. Za pozornost stojí šťavnatý tatarák z hovězího krku dochucený pouze olejem, solí a pepřem, stejně jako morkové kosti pečené na mořské soli, které se čas od času objevují ve speciální nabídce. Z dalších předkrmů můžeme doporučit smažené krevety s koprovou majonézou, z hlavních pokrmů zaujme také vegetariánské risotto připravené poněkud netradičně se šťávou z červené řepy a sýrem Cottage.