reklama
reklama

výkonný ředitel Profinit

Odpovědi respondenta

27. 9. 2016
Před devadesáti lety (26.9. 1926) zavedl Henry Ford pětidenní pracovní týden. Jak vnímáte současné úvahy o možných změnách pracovní doby? Nejčastěji se hovoří o volném pátku a šestihodinové pracovní směně.
V modernich firmach, jako je Profinit, je regulace pracovni doby zakonem a nutnost vedeni evidence dochazky kvuli statnim kontrolam vnimano jako prezitek minuleho stoleti. U nas umoznujeme individualni pracovni uvazky. At kazdy pracuje, kolik chce.
9. 9. 2016
Vedení největší odborové centrály, Českomoravské konfederace odborových svazů, doporučilo svým členům, aby ve svých firmách požadovali mzdy vyšší o 5 až 5,5 procenta. Co si myslíte o aktuální výzvě Josefa Středuly?
Na levné práci stojí bohužel dnes velká část naší ekonomiky, tak věřím, že odboráři mají nějaký skvělý a proveditelný plán, čím ji nahradit.
2. 9. 2016
Jakou reformu podle vás potřebuje systém českého základního a středního školství? Jak hodnotíte platy učitelů? Které obory strádají? Chybí českým absolventům nějaká zásadní dovednost?
Bylo by třeba opustit feudálně-komunistické základy současného systému a udělat ze škol prostředí, které děti bude bavit a probudí v nich radost z poznávání. Věřím, že by to vedlo i k zatraktivnění matematiky, což je pro Profinit a celé IT základ.
reklama