V novém kabátku a s novým elánem. Po důkladné zimní rekonstrukci a následném rozšíření příjemné terasy u klidného rybníčku se oblíbená průhonická legenda znovu hlásí s vervou o slovo.
Hliněná bašta je proslavená výtečnými domácími dezerty, zkuste třeba čokoládový dort s vanilkovým krémem a mandarinkami.
Lety prověřená stálice české gastronomické scény by mohla být vzorem výletní hospody, které se na venkově rodí jako houby po dešti. Hliněná bašta má totiž téměř vše, co v takovém podniku očekáváme − domácí atmosféru, příjemnou obsluhu a hlavně nádherné prostředí s výhledem na jeden z průhonických rybníčků. A když k tomu připočteme nápaditou a inovativní kuchyni zkušeného šéfkuchaře Hynka Vávry, který už téměř dvě dekády sází na sezonní produkty, je jasné, že zvláště o víkendech bývá v Baště obvykle plno.
1. Tataráček z chřestu a avokáda s plátky uzených kachních prsou
155 korun

2. Pečené kůzlátko na másle se špenátem a šťouchanými brambory
295 korun

Avokádo plněné krevetami
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později