Do pomyslného boje o nejlepší burger v metropoli vstoupilo příjemné bistro umístěné na Senovážném náměstí loni na jaře a brzy se propracovalo mezi nejprestižnější burgerové adresy v Praze.
Komu zůstane po burgeru místo na dezert, může ochutnat klasiku v podobě čokoládového koláče s arašídovým máslem, případně vyzkoušet domácí lívance s citronovým tvarohem.
Za boom burgerů a jejich přestup z fastfoodové do zážitkové gastronomie vděčíme především vinohradské legendě Dish, která otevřela dveře dalším specializovaným burgerhousům. Jedním z nich je také podnik Meat & Greet s krásnou sestavou deseti pečlivě vypilovaných burgerů, připravených z prémiového masa irského anguse, který žije celý rok venku v poměrně stálé teplotě na pastvinách s dostatkem zelené trávy.
Každé ráno čerstvě mleté
Maso na burgry připravuje šéfkuchař ze čtyř částí býčků a jalovic tak, aby bylo dostatečně křehké a současně i šťavnaté, přičemž maso se mele každé ráno čerstvé. Přestože Meat & Greet nabízí bohatou kolekci burgerů, téměř polovina lidí stejně volí klasický burger MAG, kombinující maso s vyzrálým čedarem, slaninou, česnekovo-pažitkovou majonézou a domácím kečupem. Na druhém místě pak stojí Crispy dochucený vídeňskou cibulkou. Nejpikantnějším burgrem v nabídce je "italská" Calabra, kde je maso doplněné italským grilovaným salámem a salsou z pečených zelených chilli papriček, jejichž ostře pálivou chuť zjemňuje mascarpone.
Dýňová omáčka s parmezánem
Velmi oblíbený je také nasládlý burger Camemberry, jehož jméno je odvozené od slavného sýru, který je doplněn brusinkovou omáčkou a majonézou ze zeleného pepře. Ta je stejně jako další omáčky − třeba dýňová omáčka s parmezánem či jalapeňos a koriandrová omáčka − vyráběna v kuchyni. A domácí jsou také velmi povedené hranolky, připravované z výborných brambor od českého farmáře. Jako předkrm či na zahnání malého hladu poslouží jak smažené jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, tak také toust s rozpečeným ovčím sýrem a paprikovou salsou. Milovníci drůbežího masa mohou ochutnat burger s krůtím masem v kombinaci s modrým sýrem a majonézou z hrubozrnné hořčice, vegetariáni zde najdou v domácí bulce podávané uzené tofu se sušenými rajčaty a tapenádou z černých oliv.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 40 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později