reklama

Téma: tipy

Moje čtení: Ředitel nakladatelství Kalich Aleš Palán

Aleš Palán žije knihami. To není fráze. Sám je píše a také vydává, vždyť je ředitelem... více
Knihy 09.11.2018

Menu v italské La Casa Trattoria je poskládané, jako by jej sepsali první Češi, kteří si po pádu komunismu vyrazili pod stan do Bibione

Celé to začalo tak slibně. Můj učitel italštiny... více
Jídlo 09.11.2018

Rozzlobené tapas. Víno Abad Dom Bueno svou poklidnou chutí a překvapivě silnou vůní skvěle doplňuje společné stolování

S vínem a tapas je to trochu jako se slepicí a... více
Jídlo 11.11.2018

Moje čtení: Ředitel nakladatelství Academia Jiří Padevět

Ředitel nakladatelství Academia Jiří Padevět toho ví o české minulosti poměrně hodně, přesto si o... více
Knihy 04.11.2018

Pálenka měsíčního svitu. Poitín Mountain Strength od Glendalough Distilery je nebezpečné pít nejen za úplňku, stojí ale za ochutnání

Moonshine znamená v angličtině měsíční svit.... více
Jídlo 02.11.2018

Esej amerického historika Kevina McNamary: Proč Masaryk a jeho spolupracovníci uspěli

O osudu Čechů a Slováků rozhodl jediný a... více
Téma 01.11.2018
Velké čtení

Esej francouzského historika Antoina Marèse: A co by bylo, kdyby Československo nevzniklo

Připomeňme si nejprve hlavní příčiny, které vedly... více
Téma 01.11.2018

Moje čtení: Šéfredaktor stanice Českého rozhlasu Vltava Petr Fischer

Šéfredaktor stanice Českého rozhlasu Vltava má dobré čtení, stejně jako dobrou hudbu tak trochu v... více
Knihy 26.10.2018

Psům do mých bolístek nic není

Tisíce kilometrů se spřežením drsnou severskou krajinou. V extrémních podmínkách se Jana Henychová cítí šťastná. více
Komerční speciál 26.10.2018

Historie na vlastní kůži. Po čem se poohlédnout v knihkupectvích při oslavách vzniku Československa? Komiks, memoáry i interaktivní publikace

Sto let republiky připomínají česká... více
Knihy 27.10.2018
Ekonom

Kryptoměny schovávám na horší časy, říká zakladatel a ředitel Signal Festivalu Martin Pošta

Ředitel světelného Signal Festivalu a vizuální... více
Technologie 25.10.2018
Ekonom

Zrádná pomoc slabé koruny aneb co měnový kurz investorovi dává a bere

Český investor obchodující se zahraničními akciemi musí počítat s kurzovými náklady. Jeho čisté... více
Portfolio Ekonomu 25.10.2018

News

OLED televize, která nasvítí okolní zeď Philips začíná v Česku prodávat novou řadu OLED televizí 803, které kombinují špičkový zobrazovací panel s... více
Technologie 19.10.2018

Café Elektric je kavárna, bistro i večerní bar odkazující na 20. léta. Odlišuje se svým stylem i menu, za nímž stojí mladá šéfkuchařka

Pamatujete ještě na sklepní klub v pražském... více
Jídlo 19.10.2018

Pinot od moravského vinaře Springera zpočátku trochu kope a divočí. Když ho necháte pět let uležet, získáte klenot

Psaní tohoto sloupku není práce, ale radost. Píšu... více
Jídlo 19.10.2018

Moje čtení: Umělecký ředitel Opery Národního divadla Petr Kofroň

Umělecký ředitel Opery Národního divadla žije hudbou, tu koneckonců i skládá. A ještě ke všemu Petr... více
Knihy 12.10.2018

Podruhé a líp? Nová restaurace šéfkuchaře Miroslava Kaliny vezme výsostně plebejské jídlo, jako je obyčejná klobása, a povýší ho na haute cuisine

Tak je zase vše, jak bývalo: poté co před časem... více
Jídlo 12.10.2018

Srdečný pozdrav z Gaskoňska. Armaňak Lafontan z roku 1989 chutná po pražených mandlích a reveňovém koláči, ve vůni jsou znát švestky a tabák

Mnozí z těch, kteří jsou dnes ve věku 50 plus,... více
Jídlo 14.10.2018

Moje čtení: Spisovatel a dramatik Pavel Kohout

Spisovatel a dramatik Pavel Kohout navzdory tomu, že v létě oslavil devadesátiny, stále vášnivě rád... více
Knihy 05.10.2018

The Mail Room je opravdové bistro ne kvůli módě. Kvalitou jednoduchých jídel se blíží fine diningu

Spolu s nedávno otevřenou hradčanskou Kuchyní... více
Jídlo 05.10.2018

Něco od Dionýsa. Bílé cuvée z bulharského vinařství Chateau Copsa není nafoukaným milencem, s klidem si ho můžete dopřát opakovaně

Mohli být nejmocnějším národem na Zemi. Pokud by... více
Jídlo 06.10.2018

Moje čtení: Francouzský historik Antoine Marès

Francouzský historik Antoine Marès na Sorbonně přednáší o dějinách střední Evropy, zvláštní... více
Knihy 27.09.2018

Žitná jako žiletka. Whisky od Trebitsch Old Town Distillery voní jako rozkrojený chléb pokropený obilným lihem

Jim Murray (cituji ho za poslední čtyři léta... více
Jídlo 27.09.2018

Šéfkuchař Pavel Býček sice ztratil michelinskou hvězdu, ale určitě ne kulinářský um. Přesto v holešovickém Eatery chuťové bomby střídají chuťové absťáky

Až do letošního jara, kdy restaurace ztratila... více
Jídlo 30.09.2018

Moje čtení: Ředitel Činohry Národního divadla Daniel Špinar

V podstatě leží v knihách. Není divu. Daniel Špinar hledá náměty pro Činohru Národního divadla,... více
Knihy 21.09.2018

Lidé mají zkaženou chuť levnými pálenkami. Čeští a moravští destilatéři ale dokazují, že není slivovice jako slivovice a i kořalka dokáže být na úrovni

Jen voda a ovoce, nic víc v jejich lahvích není.... více
Fenomén 24.09.2018

Lekker! Africké červené víno Gragenhurst má dochuť dlouhou jako cesta na Tabulovou horu, po dopití budete chtít další lahev

Zamilovala jsem se do afrikánštiny. Tahle... více
Jídlo 21.09.2018

Diagnóza filmaře nebo politika

Zatímco se Woody Allen v povídkách utkává sám se sebou, dostal František Kriegel unikátnější příležitost: utkat se s dějinami. I když morálně... více
Speciál 21.09.2018

Tipy na čtení

Tom Hanks: Neobvyklý typ (něco málo povídek), nakl. Domino Proslul řadou charakterních rolí, je nositelem celého souboru Oscarů a teď se nečekaně... více
Speciál 21.09.2018

Moje čtení: Historička a předsedkyně Klubu Za starou Prahu Kateřina Bečková

Kateřina Bečková se jako historička a předsedkyně Klubu Za starou Prahu bez knih neobejde. Nečte... více
Knihy 18.09.2018
Velké čtení

Podnikatel Damir Špoljarič chtěl zhubnout a létat. Dnes má o desítky kilo míň a pilotní průkaz, který zvládl získat za tři měsíce, a tím rozhodně nekončí

Poprvé seděl v letadle v červnu, dnes už má... více
Portrét 14.09.2018

Společně, bláznivě a hlavně dobře. La Loca má uvolněně sofistikované menu, jednoduchá jídla spojují kvalitní suroviny a perfektní práce v kuchyni

V Praze nenajdete druhou restauraci jako La Loca.... více
Jídlo 14.09.2018

Routův seznam: Vůně whisky Deanston 17 y. o. ujíždí do perníku. S její chutí se chcete mazlit donekonečna

První vjem, který si už při pouhém přivonění... více
Jídlo 17.09.2018

Chybějící stránka menu Petra Holce: Vive la France!

Kritik jídla deníku Financial Times a bývalý londýnský restauratér Nick Lander nedávno napsal... více
Jídlo 14.09.2018

Moje čtení: Výtvarník Ondřej Kohout

Výtvarník Ondřej Kohout kdysi zvolil emigraci, dnes žije a tvoří mezi Rakouskem a Českem. A co čte? více
Knihy 07.09.2018

Volfův revír: Králové skla

V pražském Doxu probíhá do 24. září výstava představující tvorbu Dalea Chihulyho (*1941), Stanislava Libenského (1921−2002) a Jaroslavy... více
Umění 07.09.2018

Chybějící stránka menu Petra Holce: Teplé červené je vražda vína. A taky urážka hostů

Jak v restauraci nejlíp poznáte, že je teplé... více
Jídlo 07.09.2018

Pozvánka do divadla

Co dramatik, to jiný pohled na lidskou existenci. A jakou roli v ní hraje láska, nenávist, radosti či bolest? Tajemství poodhalují proslulí autoři z... více
Special 07.09.2018

Moje čtení: Dirigent Jakub Hrůša

Jakub Hrůša bude na začátku září zahajovat festival Dvořákova Praha, přitom diriguje po celém světě. A co čte? více
Knihy 31.08.2018
Velké čtení

V Česku je mnoho šéfcukrářů, kteří přeceňují své zkušenosti. Důležité je sbírat znalosti z jiných zemí a kultur, říká Lukáš Skála

Lukáš Skála tvrdí, že cukráři jsou trochu ušláplí... více
Portrét 31.08.2018

Menu najdeš v hrnci. Nová restaurace Tomáše Karpíška Kuchyň nabízí jednoduché, ale poctivě a pečlivě uvařené jídlo i jedinečný výhled na Prahu

Restauratér Tomáš Karpíšek, do jehož impéria... více
Jídlo 31.08.2018

Routův seznam: Suchá chuť předurčuje whisky Blair Athol na pozici aperitivu, v plné vůni se nedá přehlédnout vliv dřeva

Ruku na srdce, kdo z nás někdy ochutnal single... více
Jídlo 31.08.2018

Moje čtění: Ředitel Národního divadla v Brně Martin Glaser

Martin Glaser řídí Národní divadlo v Brně, a své čtenářské vášně má tedy možnost převést i do... více
Knihy 27.08.2018

Nekomplikovaná kvalita z Afriky. V chuti Cuvée Stone Red 2017 z vinařství Stettyn se náznaky kůže a mahagonu míchají se sušenými borůvkami a závany čokolády

Poznám, když se můj muž cítí nekomfortně. V... více
Jídlo 27.08.2018

Byt podle dětí, tedy punk!

Obrazy nejprve nahradila zarámovaná okna, dekor na podlaze obstaraly otisky dětských nohou a barevné pásky oživily staré obklady. V patrovém bytě na... více
Komerční speciál 27.08.2018

Co si počít s batohem?

"Sledujte své dítě. Jak se pohybuje, jak nosí batoh, zda v něm nemá zbytečnosti," říká dětská fyzioterapeutka Jana Vadasová. více
Komerční speciál 27.08.2018

Čtení na konec prázdnin

Harry je stále s námiJ. K. Rowlingová: Harry Potter − Cesta dějinami čar a kouzel, Albatros Media Průvodce bradavickými školními osnovami i... více
Komerční speciál 27.08.2018

Kde si děti budou rády hrát

"Baví je neotřelé nápady. Děti vlastně milují punk," říká bytová designérka Jana Hradecká. "Ať už zařizujeme dětský pokoj pro prvňáka nebo... více
Komerční speciál 27.08.2018
  Celkem nalezeno: 1427.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama