"Původně to tu mělo vypadat mnohem skromněji," tvrdí Martin Lexa, ředitel pivovaru Hostivar. Sedíme s ním v restauraci, která otevřela před necelou hodinou, a prostor se rychle plní hosty. Štamgasti se míjejí se HOSTIVARzaměstnanci nedalekých firem, kteří sem chodí na oběd. Moderní interiér obložený dřevem vede do zahrady a zalévá prostor světlem. Místní svrchně kvašená třináctka chutná plně a hořce.

Restaurace i pivovar vyrostly v pražské Hostivaři doslova na zelené louce a dnes si získávají nové příznivce již čtvrtým rokem. V pivovaru se za celý rok uvaří dva tisíce hektolitrů, tedy 400 tisíc velkých piv, a společnost plánuje další expanzi.

Zatím jste si přečetli 20 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.