reklama

Téma: GDPR

GDPR chaos: E-mailové schránky jsou přeplněné, firmy žádají souhlas i tam, kde ho nepotřebují

E-mailové schránky přeplněné žádostmi o souhlas... více
Pravniradce 19.09.2018

S GDPR přišel chaos: E-mailové schránky jsou přeplněné, firmy žádají o souhlas se zpracováním osobních údajů i tam, kde ho nepotřebují

E-mailové schránky přeplněné žádostmi o souhlas... více
Právo 19.09.2018

Frank může být i ve vaší firmě

Máte zmapované veškeré firemní procesy a odpovědnosti zaměstnanců? Máte skutečně zavedenou centrální správu uživatelů a kontrolu přístupů k... více
Bezpečná firma 17.09.2018

Autorům a vydavatelům vadí krácení zisku, menší úložiště ale mohou kvůli novým pravidlům zaniknout

Tvůrci autorských děl nevydělají na jejich... více
Pravniradce 12.09.2018

Spory kvůli pirátskému stahování: Autorům a vydavatelům vadí krácení zisku, menší úložiště ale mohou kvůli novým pravidlům zaniknout

Tvůrci autorských děl nevydělají na jejich... více
Právo 12.09.2018

GDPR a B2B marketing - co můžu a kde jsem mimo vymezené hřiště?

GDPR solidně zamotalo hlavu i marketérům a obchodníkům v B2B segmentu. Každou chvíli v eLegal... více
Marketing 14.08.2018

GDPR jako bič na novináře. Česko se obává ohrožení svobody projevu

Kvůli novým evropským pravidlům pro ochranu osobních údajů má část veřejnosti obavy o zachování... více
Pravniradce 19.07.2018

GDPR jako bič na novináře. Česko se obává ohrožení svobody projevu kvůli přísnějším pravidlům ochrany osobních údajů

Kvůli novým evropským pravidlům pro ochranu... více
Právo 18.07.2018

Byznys s GDPR je pro právníky a IT firmy zlatý důl. Podle odhadů má trh velikost 25 miliard korun

Většinu tuzemských podniků zřejmě nová pravidla... více
Pravniradce 09.07.2018

Byznys s GDPR je pro právníky a IT firmy zlatý důl. Podle odhadů má trh s novými pravidly ochrany osobních údajů velikost 25 miliard korun

Většinu tuzemských podniků zřejmě nová pravidla... více
Události 09.07.2018

Leo Express neohlídal údaje tisíců svých cestujících, šlo o adresy i telefonní čísla. GDPR ale firma nejspíš neporušila

Unijní nařízení na ochranu osobních údajů (GDPR)... více
Události 04.07.2018

Česko stále čeká na měkčí pravidla ochrany dat. Na GDPR by mohli narazit třeba novináři, právníci jejich obavy mírní

Stovky českých obcí a škol a také desítky... více
Domácí 01.07.2018
Názory

VŠE o... právu a cloudových službách

Data jsou ovlivněna legislativou různých států v závislosti na jejich aktuálním fyzickém uložení a dle potřebné míry jejich ochrany. Spotřebitel... více
Podniky a trhy 28.06.2018

Rozhodnutí, které "neolajkujete"

Nedávné rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie (SDEU) rozvířilo vzduch na poli ochrany osobních údajů. I když se týká paradoxně právního předpisu... více
Ze světa práva 28.06.2018

Jeden úřad dal na GDPR desítky tisíc, jiný miliony. Celkem stát vydal za ochranu dat už 12 miliard, mohl ale podstatně ušetřit

Úřady státu, krajů a obcí spolu s nemocnicemi či... více
Domácí 25.06.2018

Exinda Network Orchestrator nově nabízí šifrováním osobních a citlivých dat

Společnost GFI Software, dodavatel řešení bezpečnosti v podnikových sítích, představila novou verzi... více
Produkty a služby 25.06.2018

Digitalizace a GDPR je vděčný byznys také pro pojišťovny, pojišťují riziko krádeže osobních dat

V souvislosti s digitalizací pojišťovnám... více
Peníze 19.06.2018

Pojišťovny podobně jako banky se stále více přesouvají do virtuálního prostředí. Pojistku uzavřete třeba i v mobilu

Web a chytré telefony jsou pro pojišťovny stále... více
Peníze 19.06.2018
Ekonom

Kamery se už nemusí hlásit státu. Veškerá odpovědnost se přesouvá na jejich provozovatele

V Česku funguje na 21 tisíc kamerových systémů.... více
Pravniradce 19.06.2018
Ekonom

Kamery se už nemusí hlásit státu. Veškerá odpovědnost se přesouvá na jejich provozovatele

V Česku funguje na 21 tisíc kamerových systémů.... více
Ze světa práva 14.06.2018
ICT revue

Nástup robotizace je věcí blízké budoucnosti

Generální ředitelé největších českých firem předvídají, že nástup robotizace bude nejvýznamnější technologickou změnou v příštích třech až pěti... více
Rozhovory a názory 12.06.2018

GDPR čeká na zákon, o první verzi jednaly výbory sněmovny

Evropské nařízení GDPR počítá s tím, že si každá členská země upraví pravidla podle místního práva.... více
Pravniradce 10.06.2018

GDPR čeká na zákon, o první verzi jednaly výbory sněmovny

Evropské nařízení GDPR počítá s tím, že si každá členská země upraví pravidla podle místního práva.... více
Události 08.06.2018

GDPR si Česko změkčí. Výjimky dostanou média či vědci, sníží se statisícové pokuty

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů, známé pod zkratkou GDPR, počítá s tím, že si každá... více
Pravniradce 07.06.2018

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů si Česko změkčí. Výjimky dostanou média či vědci, sníží se statisícové pokuty

Evropské nařízení o ochraně osobních údajů, známé... více
Domácí 08.06.2018

GDPR: Česko zavalené souhlasy

Už druhým týdnem platí nařízení Evropské komise o ochraně osobních údajů (GDPR). Všiml si toho zřejmě každý, protože e-mailové schránky uživatelů se... více
Právo 06.06.2018

Po zavedení GDPR se pro Evropany změnil přístup na americké weby. Některé jsou rychlejší a bez reklam, jiné si neotevřou vůbec

Evropské nařízení GDPR zasahuje i americké... více
Podniky a trhy 30.05.2018

Některé americké weby kvůli GDPR odřízly uživatele z Evropy

Dva roky věděla americká média o chystané regulaci GDPR v rámci Evropské unie. Přesto se někteří... více
Média 29.05.2018
ICT revue

Většina Čechů netuší, co dělá lékař s jejich osobními údaji

Téměř 8 z 10 Čechů nemá informace o tom, jakým způsobem pracuje jejich lékař s poskytnutými... více
Analýzy a projekty 28.05.2018

Pražský magistrát dal osm milionů korun za konzultace ohledně GDPR. 4,5 milionu šlo jedné konkrétní firmě

Zhruba osm milionů korun stály konzultace ohledně... více
Domácí 25.05.2018
On-line rozhovor

Ke sdělení známky žákovi před třídou učitel jeho souhlas nepotřebuje, aneb mýty o GDPR

V pátek začalo platit nové evropské nařízení... více
Domácí 27.05.2018
Rozhovor

Chceme vzdělávat, ne tvrdě trestat, říká šéfka Úřadu pro ochranu osobních údajů

Evropské nařízení GDPR bude u firem kontrolovat Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Podle jeho... více
Pravniradce 27.05.2018

Boj o kontrolory: Úřad pro ochranu osobních údajů nemá na rozjezd GDPR dost lidí. Přetahují je banky, platí mnohonásobně lépe

Se startem nařízení o ochraně osobních údajů... více
Gdpr přichází 24.05.2018
Rozhovor

Chceme vzdělávat, ne tvrdě trestat, říká šéfka Úřadu pro ochranu osobních údajů

Evropské nařízení GDPR bude u firem kontrolovat Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ). Podle jeho... více
Gdpr přichází 25.05.2018

Soukromí bude lépe chráněno, tvrdí Evropská unie. V Česku ale start GDPR provází problémy, firmy nejsou připraveny a stát zanedbal osvětu

Přísnější pravidla pro ochranu osobních údajů... více
Titulní strana 24.05.2018
Názory

Polemika: Je nová ochrana dat správný krok? ANO

Lehkost, s níž se kdokoliv může dostat k našim osobním údajům, ohrožuje naši svobodu. Snaha Evropy... více
Názory 24.05.2018
Názory

Polemika: Je nová ochrana dat správná cesta? NE

Nové evropské nařízení vůbec nepřihlíží k národním specifikům. V Česku má živnostenský list bezmála... více
Názory 24.05.2018
Infografika

Přehled GDPR: Nové nařízení přinese větší ochranu a přehled o vašich datech, pro firmy jako Googlu bude znamenat hrozbu obřích pokut

Přísnější ochrana osobních údajů známá pod... více
Gdpr přichází 24.05.2018
Ekonom

Jak se vyrovnat s revoluční ochranou dat? Většina firem zatím na GDPR není připravena

V pátek začíná platit celoevropské nařízení GDPR,... více
Téma čísla 24.05.2018
Ekonom

Osobní data jsou skrytý poklad, obchodní příležitost v nich může najít každý

Kolem nových evropských pravidel na ochranu osobních údajů se rozjel miliardový byznys. Na... více
Téma čísla 24.05.2018
Ekonom

Notebook Miloše Čermáka: A teď klikněte, holoto!

Přišel mi dopis od ČSA. Někdejší národní letecký dopravce mě oslovuje "Vážený pane Čermáku", ale... více
Notebook miloše čermáka 24.05.2018

Dvě třetiny českých e-shopů nejsou připraveny na GDPR. Zmatkují a posílají zákazníkům různé žádosti o schválení, ukázala analýza

V pátek začne platit obecné nařízení o ochraně... více
Byznys 23.05.2018

Češi nejsou na GDPR připravení, ukázal průzkum. Pětina firem o nařízení neví, či mu nerozumí

Pětina českých firem netuší, co pro ně znamená... více
Pravniradce 25.05.2018

Češi nejsou na GDPR připravení, ukázal průzkum. Pětina firem o nařízení vůbec neví, nebo nerozumí tomu, co pro ně znamená

Pětina českých firem netuší, co pro ně znamená... více
Právo 23.05.2018

Většina firem v Česku nestihne splnit pravidla GDPR

Až 85 procent firem v Česku nevyhoví novým požadavkům na ochranu osobních údajů, které vstoupí v... více
Logistika 22.05.2018
Video

Zuckerberg se v Evropském parlamentu omluvil, že Facebook dostatečně nebránil zneužívání dat

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg vysvětloval... více
Zahraniční 22.05.2018

GDPR zkomplikuje práci médií, budou muset sbírat souhlasy demonstrantů se zveřejněním jejich záběrů. Poslanci nestihli schválit výjimky, jak chtěla EU

Podle právníků může nová úprava GDPR ohrozit... více
Události 22.05.2018

Nakládání s údaji podle GDPR

Ať jste živnostník, šéf malé firmy o deseti zaměstnancích nebo ředitel českého zastoupení Coca-Coly, těžko se tomuto kroku vyhnete. Potřebujete... více
Modernirizeni 21.05.2018
  Celkem nalezeno: 161.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama