Plug‑in hybridní Sorento slibuje zdánlivě nesplnitelné věci. Má jezdit superúsporně, přitom jde o opravdu velké auto. Vedle prostoru nabízí i robustnost, solidní zpracování a také bohatou výbavu, přestože se řadí mezi neprémiové vozy. Je alternativou pro ty, kdo by jinak ze zvyku sáhli po Škodě Kodiaq. Jenže ten se ve verzi, kterou je vedle tankování možné současně plnit i elektřinou, nenabízí. A navíc Kia je ještě o kus větší, což se může velké rodině hodit. Kufr pětimístné verze totiž nabídne 700 litrů, takže se vyrovná někdejším MPV.

Kabina je ostatně jednou z nejsilnějších stránek auta. V porovnání s evropskou konkurencí působí možná trochu americky, ale to není vůbec na škodu. Tak pohodlná křesla má málokteré auto a velké držáky na nápoje integrované v madlech dveří ve druhé řadě sedadel jsou geniální detail. K tomu je všude spoustu odkládacích ploch a také nadbytek místa, stačí se jen rozvalit a vyrazit na cestu.

Se Sorentem redakce tráví už dva měsíce a za tu dobu jsme stihli najet 5000 kilometrů. Poctivě nabíjíme, abychom vyzkoušeli, jestli skutečně šetří palivo tak, jak hovoří tabulky. V praxi se ukazuje, že čistě na elektřinu auto zvládne ujet mezi 50 a 60 kilometry, což není vůbec špatné. Je tak ideální pro ty majitele, kteří mají možnost nabíjet vůz v práci i doma a denně pendlují mezi domovem a zaměstnáním zhruba takový počet kilometrů, na který elektřina v baterii vystačí.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.