Opičením to začalo, opičením to evidentně i vyvrcholí. Pouhých pár týdnů Andrej Babiš obráží se svým obytňákem český venkov ve stylu dávného autobusu Zemák Miloše Zemana a už přebírá od končícího prezidenta další recept na úspěch. Mít exkluzivitu, výhodu posledního slova. Nechat davy i konkurenty čekat, napínat je, strhávat co nejdéle jejich pozornost i respekt a pak vstoupit a vyhrát – jako Zeman s jediným billboardem („Zeman znovu“) v roce 2018. Přesně tak lze číst Babišovo rozhodnutí, že oznámí, zda bude kandidovat na hlavu státu, nikoli v září, jak sliboval, ale prostě až na poslední chvíli. Až to sám uzná za vhodné. A nepůjde prý ani avizovanou cestou sběru 50 tisíc podpisů občanů, nýbrž se spokojí s podporou svých poslanců.

Dalo se to čekat. Jen naiva by si však mohl myslet, že šéf ANO skutečně váhá. Nebo že snad dává víc času své manželce, aby mu správně poradila. Případně že si není jistý sehnáním dostatečné lidové podpory pro kandidaturu. Přesně naopak. Právě reakce publika na českých náměstích musely expremiéra ujistit, že si se svými příznivci a voliči může dělat prakticky cokoli. Odpustí mu vše, aniž by si je musel zavazovat nějakým úpisem.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.