Po bitvě bývá, jak známo, každý generálem. Ale až se jednou příští generace zeptají, proč naši demokratičtí politici v dubnu 2022 (půl roku po volbách) nestihli deagrofertizovat a dezemanizovat společnost a proč (měsíc po vpádu Putina na Ukrajinu) stále neodstřihli Rusko od Česka, pak odpověď leží na stole už teď. Zní totiž bohužel stejně, jako se po léta zdůvodňují chyby a laxnost při debolševizaci naší země po listopadu 89. Politologové se shodují, že tehdy nebylo k radikálnímu zákazu a potrestání protivníka dost vůle ani síly. I proto, že se s ním zapletlo příliš mnoho Čechů. A dnes je to jako přes kopírák.

Jeden by například čekal, že v souladu s ostrou rétorikou vládní pětikoalice na adresu bývalého tandemu Andreje Babiše a Miloše Zemana proběhne bleskově aspoň personální obměna na ministerstvech. To ale ani zdaleka. Třeba v resortech kultury a školství (ministři Martin Baxa z ODS a Petr Gazdík ze STAN) zůstávají v klíčových pozicích lidé z dob Babišovy vlády.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.