Tip:

Příjemná zastávka na zahřátí při návštěvě vyhlášených adventních trhů na Kampě.

Z nabídky:

Šakšuka se sázeným vejcem

195 korun

Šakšuka se sázeným vejcem

Bohemian burger s trhaným kachním masem

255 korun

Bohemian burger s trhaným kachním masem
Adresa:

Bohemian Bistro

Na Kampě 3
Praha 1
www.bohemianbistro.cz

V minimalisticky pojatém prostoru s příjemnou atmosférou v přízemní barokního domu na romantickém náměstí na Kampě vzniklo před pár měsíci komorní bistro, jehož pestrá kolekce snídaní a malých jídel pro celý den překvapí jak místní, tak i turisty.

Na první pohled skromný podnik boduje důrazem na kreativní provedení pokrmů a vzorně doladěnou chuť. Příkladem může být třeba parádní dýňová polévka, která každého uhrane svou svěží podobou s nádechem exotických chuťových tónů, za což vděčí kombinaci zázvoru, pomeranče a manga.

Na přípravě zdejšího menu se podílel talentovaný šéfkuchař vyhlášené špindlerovské restaurace Savoya Michal Húsek, což je znát nejen na samotných pokrmech, ale také na příjemně kosmopolitní sestavě, v níž hosté najdou třeba lehce pikantní šakšuku, tedy šťavnatou pečenou zeleninu se sázeným vejcem a koriandrem. Tato hřejivá orientální specialita potěší hlavně během podzimu, stejně jako florentská vejce se špenátem, uzeným lososem a domácí brioškou.

V nabídce je klasická anglická snídaně, hemenex s pražskou šunkou či sladká vanilková rýže s kardamomem, mandlemi a ovocem. I když jsou snídaně podávány po celý den, k dispozici jsou také další jídla na malý hlad. Ať už to jsou sendviče, či francouzské slané koláče quiche, připravované každý den v jiné podobě. Jedním z vrcholů zdejší nabídky je netradičně připravený burger, jehož základem je trhané maso z kachních stehen. Celý burger se servíruje se salátem a malými pečenými brambůrkami grenaille. Milovníci sladkého mohou vyzkoušet domácí lívance dochucené javorovým sirupem a citronovou kůrou, které jsou podávané s čerstvým lesním ovocem a zakysanou smetanou. A všichni ocení milou a usměvavou obsluhu, která je v dobách nedostatku personálu v kavárnách a restauracích významnou devízou.

Související