Coby celoživotní someliér se Lumír Sendrei neobejde bez dekantéru 1 ?. "Rád představuji víno široké veřejnosti i nejnáročnějším zákazníkům. Dekantér ke mně proto patří," líčí podnikatel a spolumajitel luxusní restaurace Signature, která je přímo na jednom z brněnských sjezdů dálnice D1.
A u vína ještě chvíli zůstává. "Zařízení Fresh-it 2 mi umožňuje rozlévat mnoho zajímavých vín na ochutnání po skleničce," ukazuje na lesklý kovový aparát s tryskou, který dokáže uchovat kvalitu vína i několik týdnů po jeho otevření.
"Do třetice − při slavnostních okamžicích rád otvírám šampaňské technikou zvanou sabráž. Mám na to svou speciální šavli 3 ," vysvětluje Sendrei, že sek je veden po lahvi v místě švu směrem k hrdlu, aby ostří narazilo přesně na skleněný nákružek na jeho konci.
E-mailovou korespondenci obstará notebook 4 , na pracovišti Sendrei komunikuje především prostřednictvím aplikace WhatsApp na mobilním telefonu 5 , díky které prý snadno doručí informace všem zaměstnancům současně. Své denní aktivity zapisuje tužkou 6 do motivačního diáře Doller 7 .
Lumír Sendrei používá pro vstup do budovy čipovou kartu 8 , díky které má rovněž přístup do operačního systému v kase. "Každý podnik dnes k markování a potažmo účtence potřebuje program. My jsme zvolili program Septim 3.1., se kterým máme letité zkušenosti a víme, co dokáže."