Měšťanský pivovar Kutná Hora vstal z mrtvých po sedmi letech v dubnu 2017. A šlo o žádané znovuzrození. "Pivo se ve městě vařilo po čtyři století a lidé přerušení této tradice nesli velice těžce. I když je pivní trh přesycen, na naše pivo čekali, což nám pochopitelně pomohlo. Hlavně hospodští se nás stále ptali, kdy už konečně začneme," říká ředitel pivovaru Miloš Hrabák. Výstav v loňském roce dosáhl šesti tisíc hektolitrů, což odpovídá 1,2 milionu vypitým půllitrům. Pivo zatím jde hlavně do kutnohorských hospod a obchodů, zhruba v poměru půl na půl. Etablovat se "kolem komína" byl také záměr pro první dva roky, nyní se už prodává i do Kolína a dalším cílem je Praha.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.