Tip:

Za vyzkoušení stojí šestichodové degustační menu Romana Pauluse.

Slavný pražský hotel Alcron a jeho dvě restaurace zasáhly v poslední době poměrně silné turbulence. A jedním dechem můžeme dodat, že jejich důsledky jsou víceméně pozitivní. Samotný hotel se vymanil z mezinárodního řetězce a bude už působit sám za sebe. Restauraci Alcron dostal po ztrátě michelinské hvězdy na starosti ambiciózní šéfkuchař Jakub Černý, a Executive chef Roman Paulus se tak může soustředit hlavně na elegantní restauraci La Rotonde.

Z nabídky:

Pečený candát s hráškem a parmazánovými noky

350 korun

Pečený candát s hráškem a parmazánovými noky

Vařená květová špička s lyonským bramborem a krémovým špenátem

320 korun

Vařená květová špička s lyonským bramborem a krémovým špenátem
Adresa:

La Rotonde restaurant

Štěpánská 40
Praha 1
www.larotonde.cz

Její proměna je asi nejmarkantnější, a to jak po vizuální, tak po gastronomické stránce. Z interiéru zmizely těžké závěsy, prostorný sál ve stylu Art Deco se nečekaně prosvětlil a opticky propojil s terasou, která nabízí klidný a tichý prostor uprostřed metropole. A příjemně pestrá je také kreativní gastronomická nabídka, postavená na několika pilířích. Tím prvním jsou sezonní pokrmy zařazené do týdenního menu, ať už je to uzený sumec s marinovanou kedlubnou, či hovězí s koprovou omáčkou, liškami a vajíčkem. Anebo třeba bezový květ či jahodové knedlíky v rámci dezertů.

Ze stálého menu doporučíme lososa marinovaného v tmavém rumu a servírovaného s orientálním salátem tabbouleh, rozpečenou morkovou kost či tradiční humrový bisque, který se v Alcronu připravuje již od dob Zdeňka Pohlreicha, jenž měl zdejší restauraci na starosti před dvaceti lety.

Mezi hlavními chody září hovězí, ať už je to hovězí líčko na víně, konfitované žebro, či vařená květová špička z biohovězího z farmy Mitrov. A z výborného masa plemene angus se připravují také steaky − doporučujeme především nízký roštěnec. Potěší také nabídka ryb − výtečný je pečený candát s parmazánovými noky i kombinace masa mořského vlka a tygří krevety. Vegetariány potěší svěží chřestové rizoto se šafránem či bramborové noky s lanýžem a pažitkovou omáčkou. V letní sezoně, která právě začala, bude probíhat oblíbené grilování na terase.

Připraveno ve spolupráci s restaurací La Rotonde.

Související