Nový podnik jménem Výčep, sídlící od konce loňského roku v horní části pražské Korunní ulice, jsem přešel. Zvenku je totiž stejně nenápadný, jako je uvnitř výborný. Vlastně ani nevím, kam ho přesně zařadit. Výčep zrovna nezní jako název restaurace, spíš hospody. A zvlášť když výčep ve Výčepu zdobí velká černobílá fotka spisovatele Bohumila Hrabala, slavného milovníka hospod a piva, jímž rád léčil i angínu.

Jenže Výčep není obyčejná hospoda, to ani náhodou. Nebo aspoň ne v našem smyslu slova. Podívejte se na jeho menu a taky na to, kdo vede zdejší kuchyni a kdo je i spolumajitelem podniku, a rychle pochopíte, že Výčep je spíš "gastro pub". Omlouvám se za tenhle anglický výraz, v hospodském Česku ale zatím pro tuhle moderní gastronomickou kategorii nemáme ekvivalent. Gastro puby totiž ve Velké Británii zdobí i michelinské hvězdy, tak sofistikované dělají k pivu (a samozřejmě i vínu) jídlo.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.