Tip:

Mezi dezerty kraluje Vůně z Amalfi – nadýchaný citronový dort s mátou a listovým těstem.

Z nabídky:

Samozřejmostí jsou domácí noky či domácí těstoviny.

jarvis_5cd16727498e11e9ded9859a.jpeg

Nový podnik se zaměřil především na ryby a plody moře.

jarvis_5cd16727498e11e9ded9859f.jpeg
Adresa:

Il Molo Prague

Maltézské náměstí 4
Praha 1
www.ilmoloprague.cz

Italská, respektive toskánská kuchyně ve fine diningové podobě. Na takovou strategii vsadila nová restaurace Il Molo Prague, která byla otevřena začátkem května na Maltézském náměstí. Místo není pražským gurmetům neznámé − v historickém domě předtím po dlouhá léta sídlil oblíbený podnik Café de Paris.

Restaurace Il Molo sází na dvě silné karty. Tou první je inspirace slavnou italskou restaurací Molo 73, která patří k prestižním italským podnikům. Právě zde působil Daniele Zingoni, který se nyní stal šéfkuchařem pražského podniku. Druhým pilířem je zaměření na ryby a plody moře připravené v moderní a kreativní podobě.

Unikátní chuťové kombinace překvapí i zkušené milovníky italské kuchyně. Pár příkladů za všechny: mezi předkrmy boduje svěží podoba jemného tataráku z mořského vlka kombinovaného s yuzu majonézou, potěší také méně známá chuť i konzistence smažené ústřice. Jedním z největších klenotů na menu je skvostný tatarák připravený z legendárních červených krevet gambero rosso ze Sicílie, který je dochucený nakyslými kapary, sladce máslovou chutí sýru burrata a bazalkovým olejem. Pokud by měl host ochutnat jediné jídlo, pak musí vyzkoušet právě tohle.

Šéfkuchař Zingoni ovšem oslňuje i dalšími pokrmy. Nadýchané noky z brambor a ricotty doprovázejí výtečné ragú z chobotnice, sušených rajčat a kaparů, naopak jemné ravioli plněné sýrem stracciatella krásně ladí s omáčkou z mořských plodů. Noky, těsto­viny i chléb jsou samozřejmě domácí. A ještě připojme dvě "signature dishes", které osobně doporučuje šéfkuchař: prvním je rizoto z černé sépie s chiffonade z kalamárů, druhým pak těstoviny paccheri s humrem a rajčaty datterini.

Vedle základních prostor je k dispozici také venkovní zahrádka ve vnitrobloku s atmosférou přímořské taverny, v podzemí historického domu je pak připraven salonek určený pro degustace vín.

Související