Tip:

Pro gurmány je připravena ruánská kachna, unikátní pokrm z Normandie, který se mimo Francii objevuje jen výjimečně.

Z nabídky:

Pánev s plody moře

535 korun

jarvis_5cc03c11498ec24572054629.jpeg

Uzený losos s koprem a krémem kari madras

275 korun

jarvis_5cc03c12498ec2457205462d.jpeg
Adresa:

La Gare

V Celnici 3
Praha 1
www.lagare.cz

Mekka francouzské gastronomie v Praze prošla omlazující kúrou. Oblíbená Brasserie La Gare V Celnici u Masarykova nádraží má za sebou zdařilou rekonstrukci, kterou dostal na starost designér Pavel Kříž ze studia Komplits. Z původní podoby nezbylo vůbec nic − prodejna lahůdek zanikla, místo ní je zde otevřený gril, změnily se dispozice i původní systém sezení.

Celý prostor je nyní mnohem vzdušnější a působivější, zvláště kombinace dřeva a uměleckých prvků, ale i atraktivní osvětlení, originální tapety či umělá květinová jeskyně, to vše doslova bere dech. Ale není to v žádném případě jen hra na efekt − hosté se v novém interiéru cítí uvolněně a příjemně. Velkou proměnou prošlo také menu šéfkuchaře Jana Kvasničky, který dříve působil v restauraci AvantGarde.

Kuchyně La Gare je nově rozkročena do dvou směrů a vedle klasických francouzských specialit nabízí také špičkové steaky z "normálního" či stařeného masa, které si hosté mohou prohlédnout ve speciálních "lednicích". Vedle nich se na grilu připravují i ryby či slávky. Z předkrmů stojí za ochutnání unikátní podoba šneků, kteří jsou připraveni na houbovém másle, a získávají díky tomu neobvyklou, lehce rafinovanou chuť, i našlehaný kozí sýr s marinovanou dýní a chilli.

Milovníci syrového masa ocení parádně připravený, šťavnatý tatarák dochucený lanýžovým krémem a strouhaným žloutkem, který je chloubou kuchyně. A potěší také uzený losos v hravé kombinaci s jemnou kari omáčkou. Mezi hlavními chody překvapí zajímavá prezentace smažených telecích drštěk servírovaných v jemné omáčce z pečených paprik, stejně jako kreativní verze bourguignonu připraveného z jeleního masa. Oblíbený je pečený králík v rajčatové omáčce s olivami či pánev s pečenými plody moře, konkrétně s krevetami, kalamáry a slávkami.

Související