Tip:

Akce pořádané ve Vile Jarmile patří k nezapomenutelným zážitkům.

Z nabídky:

Pošírovaný pstruh podávaný s květákem

jarvis_5c6410a7498e40fdfd8bb837.jpeg

Pečený daněk s celerem

jarvis_5c6410a8498e40fdfd8bb83b.jpeg
Adresa:

Hotel Akademie

Velké Bílovice
Zahradní 1295
www.hotelakademie.cz

Hotel Akademie ve Velkých Bílovicích těží v první řadě ze svého prostředí. Vinařský kraj v blízkosti Lednicko-valtického areálu, zapsaného na seznamu kulturních památek UNESCO, má jedinečné kouzlo. Hlavní perlou hotelu je ovšem Vila Jarmila − hotelová dependance v podobě kouzelného zámečku s několik set let dlouhou historií. Objekt totiž pochází již z roku 1415, byť od té doby prošel celou řadou přestaveb.

Historie dýchá z každého koutu, zvláště precizně zrekonstruované podzemí patří k nejkrásnějším v kraji. Kuchyni hotelu, respektive celé sítě hotelů Akademie, má na starosti zkušený šéfkuchař Petr Svoreň, který klade důraz na renesanci méně známých a méně využívaných surovin, jako je například teď v zimě řepa či pohanka. A protože součástí společnosti je také šlechtitelská stanice, která v loňském roce zvítězila v soutěži Vinařství roku, páruje své pokrmy s víny.

Na speciálním únorovém menu září pokrmy z "obyčejných" surovin. Z červené řepy připravuje lahodné a křupavé carpaccio. Další specialitou je flambovaný kozí sýr od lokálních dodavatelů, který se servíruje v kombinaci s medem a ořechy.

Šéfkuchař sází na čisté chutě surovin, jež nabízí v jednoduchých kombinacích. Důkazem toho je i poměrně zřídka používaná pohanka, vařená v zeleninovém vývaru, kterou podává v sezonním únorovém menu s pošírovaným pstruhem.

Mezi další speciality šéfkuchaře patří jemné rillettes z konfitovaného kachního stehna či parádní hovězí tatarák servírovaný s brioškou. V netradiční chuťové kombinaci nabízí také konfitované kachní stehno, které servíruje se zauzenou zeleninou − tedy mrkví, dýní, cibulí a bramborem. Pro milovníky zvěřiny je připraven ve vakuu pečený daňčí hřbet s kreativní celerovou přílohou, naopak vegetariáni mohou ochutnat kroupové rizoto s lesními houbami a parmazánem. Od jara do podzimu se na prostorné terase restaurace navíc griluje.

Podívejte se, jak v Hotelu Akademie připravují pstruha v řepném menu.

Připravte si pstruha v řepném menu podle Naháče

Připravte si pstruha v řepném menu podle Naháče.

Související