Straší ti ve věži, říká se někdy, ale o věžičce v centru městečka Hochheim nedaleko Frankfurtu to neplatí. Tady se především vaří, a to dobře. Chodí se sem buď na tradiční Pfannkuchen neboli palačinky, většinou připravené naslano se sýrem, masem či zeleninou, anebo − jak jinak − na Schnitzel.

S řízkem neuděláte v Německu chybu nikde, v Hesensku si ho můžete dopřát skutečně na německý způsob. Tedy nejen tak, jak ho známe my, ale například s osmaženou cibulí. Anebo politý studenou zelenou omáčkou − grüne Soße.

A to je místní "muss", tedy něco, co ve Frankfurtu a okolí nemůžete vynechat. Zatímco svět si toto německé město na řece Mohan spojuje hlavně s frankfurtskými párky, žaludky Frankfurťanů se "modlí" ke grüne Soße. Světle zelená, připravená ze sedmi bylin − konkrétně nahrubo posekané petrželky, kerblíku, pažitky, brutnáku, šťovíku, krvavce a řeřichy. Pokud některé z právě jmenovaných neznáte, nic si z toho nedělejte. Také jsem si musela jejich české názvy vygooglovat.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.