Tip:

Police na zdech jsou plné zajímavých kuchařských knih, ve kterých si mohou čekající hosté listovat a číst.

Z nabídky:

Pečená kachní játra foie gras, ka­ra­melizovaná jablka, brusinkový gel a glazé s calvadosem

425 korun

jarvis_5c1101cf498e6a73a17adfd1.jpeg

Mořský vlk, kalmary s gremolá­tou, fregola s lískovými ořechy, bro­kolice a citronové pyré

535 korun

jarvis_5c1101cf498e6a73a17adfd6.jpeg
Adresa:

La Veranda

Elišky Krásno­horské 2
Praha 1
www.laveranda.cz

Mnoho restaurací chce ohromit své hosty velkolepostí. Fantastickým výhledem či originalitou na talíři. Staroměstská La Veranda se vydala jiným směrem a zaměřila se na vnitřní emoce, na pocity spokojenosti, blaženosti či štěstí, jedním slovem na maximální požitek. A tomu je vše podřízeno, od přívětivé obsluhy a uvolněné atmosféry až po samotné pokrmy, které okouzlují hosty svou chuťovou kompaktností.

Už samotný příchod do La Verandy je příjemný, neboť vyvolává pocit, že jste vlastně vstoupili do prostorného obýváku svých dobrých přátel někde na jihu Francie, takže se zde od první chvíle cítíte jako doma. Místo snobské škrobenosti zde vládne vřelost a bezpečí. Za projektem restaurace La Veranda stojí restauratér Jurij Kolesnik. Velký příznivec jógy, meditace a zdravého životního stylu. A také milovník Prahy, ve které našel svůj druhý domov.

Mezi předkrmy bodují pečená foie gras ve vynikající kombinaci s pečenými jablíčky, která stáhnou tučnost kachních jater, a umocní tak jejich lahodnost. Perfektní chuťové souznění nabízí také spojení ragú z černého kořene s kaštany a ricottovými knedlíčky, jejichž jemná chuť je zvýrazněná strouhanými lanýži. Milovníky plodů moře potěší ceviche z mušlí svatého Jakuba, v bohaté obloze se svěžím ovocem v podobě granátového jablka, klementinky a mučenky.

Z hlavních pokrmů můžeme doporučit dokonalou kombinaci pečeného mořského vlka s kalmary a lískovými ořechy. Pro milovníky zvěřiny je pak připraven pomalu pečený srnčí hřbet servírovaný s pastinákem, růžičkovou kapustou a svatojánskými ořechy, což jsou nezralé vlašské ořechy sbírané na konci června a naložené v cukrovém nálevu. Kvůli kreativním chuťovým kombinacím je škoda omezit se na klasickou sestavu předkrmu a hlavního jídla, tudíž se v La Verandě více než jinde vyplatí testing menu.

Podívejte se, jak v restauraci La Veranda připravují mořského vlka s pečenou divokou brokolicí, fregolou a kalamáry

Šéfkuchařovy recepty - La Veranda

Související