Tip:

Díky technologii coravin je možné ochutnat spoustu zajímavých vín pouze po skleničkách.

Z nabídky:

Sulc z vepřových kolínek a nožiček, nakládaná zelenina, opečený chléb

95 korun

jarvis_5c07f42d498ec86e387b1596.jpeg

Steak z mléčné telecí svíčkové, lehce zauzené brambůrky s roz­ma­rýnem, omáčka s liškami

465 korun

jarvis_5c07f42d498ec86e387b159a.jpeg
Adresa:

V Zahradě

Schwaigerova 3
Praha 6
www.vzahrade.com

Příjemný dejvický podnik V Zahradě, který je součástí butikového hotelu Schwaiger, má dvě sezony. Tou hlavní je bezesporu letní (a že letos byla hodně dlouhá), neboť součástí restaurace je klidná zahrada, jejíž okouzlující prostředí povyšuje gastronomický zážitek na druhou.

Naopak v zimě plně vynikne umění šéfkuchaře Radka Ryšky, který sází na kvalitní suroviny z malých farem, z nichž připravuje klasická česká jídla v moderním aranžmá. Přičemž chuť stojí vždy na prvním místě. A v mnoha případech je dokonalá. Navíc si šéfkuchař udí masa či ryby, což přidává na autentickém chuťovém zážitku.

Mezi předkrmy září tatarák připravený ze stařeného masa a dochucený majonézou z uzených cuket a uzeným špekem, který se servíruje s máslovou brioškou. Velmi povedený je také slaný koláč s kozím sýrem a grilovaným lilkem či domácí zvěřinová klobása se švestkovou hořčicí, ale nad všemi předkrmy se tyčí sulc z vepřových nožiček a kolínek s nakládanou zeleninou. Rozhodně doporučujeme ochutnat.

Z hlavních pokrmů potěší grilovaný lososový pstruh s citronovou omáčkou, klasickým zimním jídlem je pak daňčí hřbet s kaštanovým pyré, jeřabinami a omáčkou z hořké čokolády. Největším hitem je ovšem výtečný steak z mléčné telecí svíčkové, který staví na špičkové chuti samotné suroviny, ideálně připravené na stupeň medium rare, kdy si zachovává křehkost, jemnost a šťavnatost. Přílohu by kdekdo oželel, nicméně jemně zauzené brambory s rozmarýnem a omáčka s liškami k delikátnímu steaku pasují parádně. Pokud by hosté chtěli výraznější chutě, k dispozici je také klasický steak z nízkého roštěnce s pepřovou omáčkou. Prostorná zahrada je jako stvořená k pořádání zahradních slavností.

Podívejte se, jak v restauraci V Zahradě připravují telecí svíčkovou s vyuzenými brambory

Ochutnejte vyuzené brambory s telecím masem

Šéfkuchař pražské restaurace V Zahradě Radek Ryška nám ukázal, jak připravit telecí maso s uzenými bramborami a omáčkou z lišek.

Související