Tip:

Netradiční interiér zimní zahrady poslouží i k soukromým oslavám či firemním prezentacím.

Z nabídky:

Větrník, malinové pyré, karamelová omáčka a zmrzlina ze slaného karamelu

190 korun

jarvis_5bd0411a498e15d21f3286f4.jpeg

Grilovaná chobotnice, pohanka, kadeřávek a omáčka z červeného vína

790 korun

jarvis_5bd0411a498e15d21f3286f8.jpeg
Adresa:

Soho

Podolské nábřeží 1
Praha 4
www.soho.cz

Podolská restaurace Soho, inspirovaná různorodostí stejnojmenné manhattanské čtvrti, dostává svému jménu. Jako by jí každá nálepka byla příliš těsná a žádný popis nebyl zcela přesný. Kosmopolitní je možná to nejvhodnější slovo, když přijde na to, určit zdejší styl. Při skladbě menu se totiž šéfkuchař se svým týmem neomezuje na jednotlivé kuchyně, ale vybírá to nejlepší, co světová gastronomie nabízí, a nebojí se to kombinovat dohromady. S ohledem na sezonní produkty vzniklo podobně také nynější, podzimní menu. To sází na tradiční české suroviny, jako je zvěřina, dýně, kaštany či šípky, v netradiční podobě či kombinaci.

Mezi předkrmy vyčnívá jelení carpaccio se zvěřinovou paštikou a gelem z černého bezu. Podobně zajímavou kombinací je i dýňový krém s kaštanovým pyré, které dodá dýni velmi delikátní chuť. Obdobné postavení mezi hlavními jídly zaujímá jelení kýta s šípkovou omáčkou, švestkami na víně a máslovou drobenkou, pokrm, který potěší milovníky výrazných sladkoslaných kombinací.

Najdeme zde ale i několik signa­ture pokrmů. Prvním z nich je křehké hovězí žebro připravované metodou sous vide a podávané s domácími hranolky a salátem coleslaw. Hlavním jídlům však kraluje grilovaná chobotnice. Není divu, že zůstává na lístku již několik sezon a obměňuje se jenom příloha. V podzimní verzi je její jemná chuť doplněna zajímavou kombinací pohanky, kadeřávku, hub a omáčky z červeného vína. Jednu stálici podniku najdete i mezi dezerty. Je jí rozložený větrník s karamelovou omáčkou, který je odlehčen čerstvým ovocem a zmrzlinou ze slaného karamelu.

Vedle klasické à la carte nabídky potěší v Soho i speciální sushi menu. I sem se promítá šéfkuchařova kreativita, a to třeba v kombinaci fusion nigiri rolky s foie gras, šalotkou, koňakovou omáčkou a řasou nori či beef maki rolky s rump steakem, hlívou ústřičnou a chřestem.

Podívejte se, jak v restauraci Soho připravují tuňákový tatarák

Jednoduchá a přitom luxusní večeře. Tuňákový tatarák podle receptu šéfkuchaře
Jednoducha_a_pritom_luxusni_vecere._Tunakovy_tatarak_podle_receptu_sefkuchare.jpg

Luxusní večeře, kterou zvládnete hravě. Tuňákový tatarák. Šéfkuchařovy recepty tentokrát z pražské restaurace SOHO.