Tip:

Celá restaurace, včetně přiléhajícího baru a bistra se dá pronajmout jak pro soukromé, tak i firemní akce. V přízemí slouží i plně vybavený kongresový sál.

Z nabídky:

Pečená kachní foie gras, uzený kachní pršut, medový perník

365 korun

jarvis_5b99245a498eeeee3eb2888c.jpeg

Glazovaná křepelka, vanilkové pyré, křepelčí vejce

585 korun

jarvis_5b99245a498eeeee3eb28890.jpeg
Adresa:

Oblaca Restaurant

Mahlerovy sady 1
Praha 3
www.towerpark.cz

Jedna z neopomenutelných pražských dominant, Žižkovská věž, budí již od svého vzniku velmi rozporuplné reakce, a v roce 2009 se v jedné anketě dokonce stala druhou nejošklivější stavbou na světě. Jedno se jí ale upřít nedá − je z ní krásný výhled na hlavní město. I na to sází moderní restaurace Oblaca, která se nachází ve výšce 66 metrů nad zemí. "Praha jako na dlani" tak umocňuje gastronomický zážitek. Jeho základem je česká kuchyně okořeněná prvky klasické francouzské školy vaření.

Tradiční české suroviny jsou připravovány v moderní odlehčené podobě v jakési česko-francouzské fúzi, s důrazem na sezonní potraviny a jejich šetrnou přípravu. Šéfkuchař Tomáš Lachman, který vede celou kuchyni již od založení restaurace v roce 2012, vytváří vedle stálého menu, jež se mění zhruba třikrát ročně, také takzvané speciální menu. To se mění každý týden v závislosti na aktuálních produktech. V poslední kolekci zářila mušle sv. Jakuba připravovaná s omáčkou chimichurri, pyré z miso pasty a pěnou z pečených krevet.

Aktuálnímu à la carte menu dominují vedle stálic podniku v podobě jehněčího krku či svíčkové s žemlovým knedlíkem především lehčí pokrmy s nádechem blížícího se podzimu.

Mezi předkrmy kralují pečená kachní foie gras doplněná uzeným kachním pršutem s medovým perníkem, meruňkovým pyré, lesním ovocem a prachem z lískových oříšků. Příjemná souhra chutí, které dodá na zajímavosti kyselejší meruňkové pyré a ostružiny, krásně naladí na následující gastronomické zážitky. K těm patří javorovým sirupem glazovaná křepelka, podávaná s vanilkovým pyré, křepelčím vejcem, karamelovou šalotkou, lanýži a omáčkou z lesních smržů. Lahodná chuť křehkého křepelčího masa, které je zároveň velmi šťavnaté, je v kombinaci se zemitou chutí lanýžů a smržové omáčky bezchybná.

Podívejte se, jak v restauraci Oblaca připravují skvělá kachní prsa

Zkuste jídlo vysoko nad Prahou

Šéfkuchař Tomáš Lachman z restaurace Oblaca, která sídlí v žižkovské věži, nám ukázal, jak připravují skvělá kachní prsa.

Související