Milovníky sladkých chutí zaujme kobliha plněná vanilkovou zmrzlinou a doplněná čokoládovou polevou.
Džejdý hany s modrým sýrem a slaninovou marmeládou
199 korun
Emerson Khan s 360 gramy masa, s uzenou slaninou a dvěma druhy sýru
279 korun
Bejzment
Lesnická 8
Praha 5
www.bejzment.cz
Popularita burgerů v Česku neustále stoupá a díky pestré kolekci burgráren je možné ochutnat fantastické kousky. Mezi nejlepší podniky patří stylový Bejzment na Smíchově, jehož atmosféra dýchá tou pravou Amerikou.
Není to žádná náhoda, neboť jeho šéfkuchař a majitel Zdeněk Střížek strávil ve Spojených státech osm let a je jedním z největších odborníků na burgery v Česku. A příjemně osvěžující je také zdejší jazyk, který používá pro všechny burgery a další speciality přepis podle výslovnosti: takže na vás čeká ajs krým burgr, šrimps 'n' čips či džejdý hany, tedy jeden ze signaturních burgerů, pojmenovaný po pikantní omáčce připravené z medového Jacka Danielse.
Z kombinací překvapí hovězí s kozím sýrem a fíkovou omáčkou, stejně jako doprovod burgeru v podobě marmelády z burákového másla a uzené slaniny s omáčkou z tropického ovoce a rumu. Všechny burgery připravené na X-Oven grilu na dřevěném uhlí si hosté mohou objednat ve formě "oupen fejs", kdy místo housky dostanou salát.
Bejzment je pupeční šňůrou propojen s největší masovou akcí v republice, kterou je již tradiční Jack Daniel's presents Burgerfest. Ten se koná na začátku září na pražském Výstavišti. Jedním z cílů festivalu je snaha ukázat návštěvníkům, že burger není jen rychlým jídlem z fastfoodu, ale může být připraven také v gurmet podobě − tedy z čerstvých lokálních surovin a v zajímavých chuťových kombinacích.
Součástí bohatého programu budou nejen soutěže v pojídání burgerů a grilování, ale také možnost vyzkoušet si americký fotbal nebo si prohlédnout novinky značky Harley-Davidson. To hlavní se ovšem bude týkat jídla, neboť v několika kuchařských show vystoupí řada proslulých grill masterů.
Podívejte se, jak v burgrárně Bejzment připravují dvojitý burger
BurgerFest se blíží
Zdeněk Střížek, pořadatel Burgerfestu a majitel a šéfkuchař burgrárny Bejzment nám ukázal, jak na pořádný dvojitý burger.