Tip:

V teplých letních dnech využijte posezení před restaurací a užijte si oběd či večeři ve stínu vzrostlých stromů.

Z nabídky:

Cá kho – karamelizovaná ryba basa s galangou a chřestem

249 korun

jarvis_5b7d7f4b498e5af9ec67e9ac.jpeg

Thit nu'ó'ng Saigon – grilovaná krkovice po saigonsku s čerstvým salátem

249 korun

jarvis_5b7d7f4b498e5af9ec683fe0.jpeg
Adresa:

Madame Lyn

Šafaříkova 18
Praha 2
www.madamelynrestaurant.cz

Vietnamská kuchyně zažívá v Česku nebývalý boom. Na příslušná bistra, restaurace a fastfoody narazíte téměř na každém kroku a nabídka je až na výjimky prakticky totožná. Na misku pho či v Česku stále oblíbenější bún bò nam bô si tak můžete zajít prakticky kdekoli a kdykoli.

Jednou z prvních vietnamských restaurací u nás je restaurace Madame Lyn, která je zárukou autentičnosti, a je tak vyhledávaná nejen Čechy, ale také Asiaty. Zachovává si neměnnou kvalitu, která je daná především pečlivým výběrem surovin, přípravou pokrmů podle starých rodinných receptů a v neposlední řadě používáním vlastní směsi koření, jež si paní šéfkuchařka Lyn míchá sama. A právě to dodává podle jejího muže a majitele restaurace pana Ha Minh jejich pokrmům dnes tak žádanou autenticitu, která v Praze téměř nemá obdoby. To je patrné například u oblíbené polévky pho bo, v níž je cítit sladká a lehce pikantní chuť skořice, která polévce dodává šmrnc.

Také čerstvé letní závitky s bylinkami jsou doslova nabité chutěmi, které se však nepřebíjejí, ale naopak krásně doplňují. Čerstvého koriandru je v nich tak akorát, aby vynikly i ostatní chutě, a to zejména chuť krevet či máty, jež celý pokrm příjemně osvěží.

Na menu najdete vedle vietnamských i několik thajských jídel, mezi předkrmy například legendární grilované kuřecí satay s nezapomenutelnou arašídovou omáčkou. Dalším thajským překvapením je pikantní polévka tom yum. Pro citlivé jazýčky příliš ostrá, pro milovníky thajské kuchyně přesně jak má být. Plná rozmanitých chutí, přesto jemná a výživná.

Mezi hlavními jídly vyniká v Česku poměrně neznámá karamelizovaná ryba basa, křehká a jemně pikantní či grilovaná krkovice po saigonsku, která nadchne i zaryté odpůrce asijské kuchyně, neboť se v ní krásně snoubí chutě pečeného vepřového ozdobené pikantními asijskými tóny.

Podívejte se, jak v restauraci Madame Lyn připravují nudle s krevetami

Recept na jednoduché asijské jídlo? Šéfkuchařka z Vietnamu ukázala nudle s krevetami

Jednoduchý tip na večeři? Šéfkuchařka vietnamské restaurace Madame Lyn My Linh Nguyen nám ukázala, jak správně na restované skleněné nudle s krevetami.

Související