Tip:

Mezi dezerty září kremšnita, vyšlehaný žloutkový krém ochucený vanilkou.

Festina Lente aneb spěchej pomalu! Takový je název nové restaurace v Šáreckém údolí, která je mladší sestřičkou jen několik set metrů vzdálené gastronomické legendy jménem Chorvatský mlýn. A stejně jako Chorvatský mlýn také Festina Lente sází na atmosférou mediteránu a tradiční jižanskou pohostinnost, byť je rozkročena mnohem šířeji.

Z nabídky:

Jehněčí kotletky s grilovanou zeleninou a pepřovou omáčkou

490 korun

jarvis_5b7405b2498e61d7e6465fa0.jpeg

Pappardelle Cacao se slávkami, císařským hráškem, cherry rajčaty a rukolovým pestem

225 korun

jarvis_5b7405b2498e61d7e6465fa4.jpeg

Za skvělými nákupy

Fastina Lente totiž není pouze restaurací, ale také pekárnou, snídaňovým bistrem a zajímavým obchodem s kolekcí špičkových středomořských surovin, čerstvého ovoce i zeleniny. Jako výkladní skříně slouží stěny restaurace, v nichž jsou vystaveny lahve s prvotřídním olivovým olejem, těstoviny či parádní vína. Další překvapení nabízí skleněná krychle uprostřed restaurace, tedy obří chladicí box, v němž je vyložena čerstvá zelenina a ovoce.

Na malý i velký hlad

K snídani mohou hosté vyzkoušet typické balkánské pečivo plněné sýrem či masem, vyhlášený je především burek z domácího listového těsta plněný slaným sýrem či špenátem. K obědu potěší svěží chobotnicový salát, který kuchaři připravují z jemného masa nejlepších jaderských chobotnic, čerstvá ryba na grilu nebo pappardelle se slávkami. Při večeři bodují fantastické jehněčí kotletky nebo steak z hovězího masa, které si ve Festina Lente sami staří. Pokud hosté nemají velký hlad, mohou se usadit na prostorné terase a objednat si jemný pršut, slavný chorvatský kulen nebo vyhlášený ovčí sýr z ostrova Pag, který v loňském roce získal titul nejlepšího ovčího sýra světa. A k tomu si vybrat z bohaté kolekce 150 vín z jihu Evropy, od vyhlášených italských či chorvatských vinařů.

Adresa:

Restaurace Festina Lente

Horoměřická 8
Praha 6
www.festinalente.cz

Skvostná práce cukrářky

A ještě jedno příjemné překvapení na závěr večeře nebo k odpolední kávě. Přípravu dezertů dostala ve Festina Lente na starost paní Dragica Lukin, chorvatská cukrářská legenda, která pravidelně peče pro slavného tenistu Novaka Djokoviče. Určitě vyzkoušejte. Za ochutnání rozhodně stojí hutná ořechová baklava či šťavnatý makový koláč s dýní.

Podívejte se, jak v restauraci Festina Lente vaří tagliatelle:

 

Jednoduchý recept na těstoviny s cuketovou omáčkou. Kuchař z Itálie ukázal jak na to

Šéfkuchař z restaurace Festina Lente nám ukázal, jak dělá svoje tagliatelle s guanciale cuketou a šafránem.

Související