To nejjednodušší je často nejlepší, říkával slavný francouzský kuchař Joël Robuchon. Třiasedmdesátiletý restauratér s největším počtem michelinských hvězd, jenž provozoval podniky na třech kontinentech, včera zemřel.

Prestižní gurmánský průvodce Gault et Millau v roce 1989 Robuchona jmenoval "šéfkuchařem století". Svým uměním a perfekcionismem inspiroval a vyučil mnohé dnešní slavné "televizní" šéfkuchaře, včetně hubatého Gordona Ramsayho. Sám se proslavil stylově − receptem na bramborovou kaši.

Rychlý nástup

Robuchon se narodil těsně před koncem druhé světové války do chudé rodiny se čtyřmi dětmi. Otec pracoval jako zedník, matka byla v domácnosti. Studoval v církevní škole, kde se vůbec nejvíc zajímal o kuchyni. Tam si uvědomil, že místo kněžské sutany by raději oblékl kuchařskou zástěru. V patnácti letech nastoupil do hotelu v Poitiers, kde se začal učit na kuchaře-cukráře.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

  • Jak to bylo se slavnou bramborovou kaší?
  • Proč Robuchon v padesáti letech odešel a proč se vrátil?
  • Jak se stavěl k módním trendům a televizním show?

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.