Vydat se na cesty a přespat v autě nemusí být jen nouzové řešení. Naopak, moderní obytné vozy a karavany dokážou své majitele hýčkat i tak velkým komfortem, že se mohou směle poměřovat s pokoji pětihvězdičkových hotelů. Jako vždy ale záleží hlavně na tom, kolik máte peněz.

Pro toho, kdo by se chtěl s životem na cestách teprve seznámit a zároveň by rád své nové auto využil i mimo kempy, se nabízí hned několik specializovaných modelů postavených na základě běžného užitkového vozu. Asi nejznámějším z nich je Volkswagen California, který sdílí základ s modelem Transporter. Charakterizuje ho elektricky výsuvný střešní stan, pod kterým se hlavně za teplejšího počasí pohodlně vyspí dva lidé. Další postel pro dva vznikne, když posádka složí zadní sedadla. Podle zvolené konfigurace pak auto může být vybaveno například elektrickou výsuvnou pergolou, chytře umístěnými rozkládacími křesílky a stolem nebo kompletní kuchyňkou se dvěma plynovými hořáky, dřezem a chladničkou. Samozřejmostí je také nezávislé topení, které se postará o správnou teplotu během noci. Auto startuje na 1,3 milionu korun, ale s výbavou lze cenu vytlačit klidně přes dva miliony.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.