Tip:

Mezi dezerty bodují tradiční lívance s borůvkovým rozvarem a kysanou smetanou.

Z nabídky:

Chobotnice na rizotu se zeleným chřestem a limetkovou omáčkou

395 korun

jarvis_5b586d6d498ecbdf285e47ba.jpeg

Pečený candát se zelenou čočkou a barevnou mrkví

260 korun

jarvis_5b586d6d498ecbdf285e47be.jpeg

Býčí oháňka dušená na víně s kořenovou zeleninou, domácí špecle

285 korun

jarvis_5b586d6d498ecbdf285e47c2.jpeg
Adresa:

Harmony Club hotel

Bedřichov 106
Špindlerův Mlýn
www.harmonyclub.cz

Přestože klasická krkonošská kuchyně byla poměrně monotónní, neboť jejím základem bývaly hlavně brambory a houby, dnes se ve Špindlerově Mlýně vaří stejně dobře a stejně pestře jako v Praze. To krásně dokazuje třeba restaurace prestižního čtyřhvězdičkového hotelu Harmony, který patří díky své precizní nabídce služeb k nejlepším adresám ve městě.

Jehněčí na česneku

Harmony se může pochlubit nejen nádherným výhledem, neboť stojí ve svahu nad městem, ale také parádním wellness s bazénem a saunovým světem. Ale nás zajímá v první řadě jeho kulinární nabídka. Na menu najdete jak moderně pojatou českou klasiku, tak spoustu kreativně doladěných specialit mezinárodní kuchyně. Nejdříve k té domácí. Jsme v Krkonoších, a tak nemůže chybět kyselo, největší lokální specialita založená na kombinaci kyselé chutě chlebového kvasu, vajec a hub. Oblíbený je také řízek v bylinkové strouhance podávaný s vídeňským salátem či vrabec s česnekovými brambory a špenátem. A potěší i jehněčí kolínko na česneku.

Chobotnice s limetkovou omáčkou

Tolik k české kuchyni, které patří zhruba třetina menu. Z bohaté kolekce mezinárodních specialit doporučíme hned půl tuctu pokrmů. Na začátek stojí za vyzkoušení chuťově skvostná dýňová polévka s kokosovým mlékem, kachní prsíčka s pečeným pomerančem nebo svěží kombinace delikátní španělské sušené šunky z černých iberských prasátek s cukrovým melounem a medovou hořčicí. Vegetariáni ocení rizoto z pohanky a červené řepy zapečené s kozím sýrem a podávané s piniovými oříšky, milovníci mořských plodů si smlsnou na výtečné chobotnici dochucené limetkovou omáčkou.

Steak se švestkami a čokoládou

A ještě dvě prvotřídní masové variace. Ve víně pomalu dušená býčí oháňka potěší svou jemnou, delikátní chutí, naopak parádní steak ze svíčkové překvapí bohatou chuťovou paletou, neboť je servírován s bulgurem, pečenými švestkami a hutnou omáčkou zvýrazněnou belgickou čokoládou. Takové jídlo bodne po pořádné túře po horských hřebenech. A vůbec nevadí, když se vám na jejím začátku nechce šplhat do kopce: v ceně ubytování je až do konce října každodenní zpáteční jízdenka lanovkou zdarma pro celou rodinu − ať už na Medvědín, nebo do sv. Petra.

Podívejte se, jak v restauraci hotelu Harmony grilují maso

Grilované maso z hor

Radovan Novotný z krkonošského hotelu Harmony nám ukázal, jak správně a chutně grilovat.