Co čekat od bistra s lyrickým názvem Hezky česky, které v únoru otevřelo pod pražským náměstím Míru? Myslí to jeho majitelé fakt vážně, anebo ironicky? Tohle populární dvojsloví totiž nabylo nejen v gastronomii spíš méně hezké konotace, když se stalo sloganem a částečně i synonymem českého slevového nakupování. Určitě jste v televizi nepřehlédli reklamu na jistý laciný hypermarket.

V Hezky česky myslí hezky česky bez ironie. Prý chtějí vařit česky a taky zdravě, což sice často nejde úplně dohromady, ale proč ne? V lepších restauracích dnes zažívá česká kuchyně renesanci a nejen zdravotní modernizaci, v top kvalitě může dokonce vést nejkratší cestou i k michelinské hvězdě. Vařit právě ji totiž našim šéfkuchařům nedávno doporučila i šéfredaktorka michelinské publikace Main Cities of Europe Rebecca Burrová. Mnohé z nich tím naštvala jako málokdo. Sbohem nejen foie gras a mořské ryby, slyšeli v jejích slovech.

Pokračování textu je k dispozici pouze pro platící čtenáře

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.