Tomáš Dyntar rád pil whisky, chtěl v Třebíči svůj bar a chtěl do něj vlastní whisky. A tak začal experimentovat s její výrobou, nejdřív doma a pak už standardní průmyslovou cestou v palírně, kterou pojmenoval Trebitsch Old Town Distillery. Loni si u Úřadu průmyslového vlastnictví nechal zapsat ochrannou známku "česká whisky" a "czech single malt whisky" a první lahve s tříletou single malt (jednosladovou) uvedl na trh.

Rostoucí zájem o whisky obecně a atraktivita toho, že jde za poslední roky o jeden z prvních podobných počinů lidí v českém alkobyznysu, zaujaly. "Loni jsme prodali asi tisíc lahví, letos cílíme na prodej kolem 20 tisíc lahví. V desetiletém horizontu by při optimistickém scénáři mohlo jít až o jednotky milionů lahví," počítá ředitel firmy Česká whisky, s. r. o., Ondřej Chládek.

Tyto ambiciózní plány budou potřebovat nemalé investice. Především pak do výroby a skladování vypáleného alkoholu, který bude muset několik let zrát. Dnes se tak děje zejména v prostorech bývalého barokního lihovaru v od Třebíče nedaleko vzdálených Šebkovicích. Ve spolupráci s Jarošovským pivovarem se pod značkou Trebitsch vyrábí i pivo "dodělávané" v sudech po whisky. To je ale jen doplněk. Budoucnost firmy má stát na whisky a na tom, že jí bude hodně.