S velmi netradičním a v pražských podmínkách originálním fine dining konceptem přišel v posledních dnech mladý a energický restauratér Štěpán Návrat. Toho dobře známe hlavně díky jeho thajským a asijským podnikům Café Buddha (jeden je v Norské, druhý v Balbínce). Tentokrát ovšem vsadil na úplně jinou kartu a otevřel restauraci Benjamin (pojmenovanou po svém synkovi), v níž je všechno úplně jinak.

Tip:

Do restaurace Benjamin se nedá přijít jen tak z ulice, je třeba si udělat rezervaci předem.

Všichni ve stejný čas

V malém prostoru v Norské ulici (hned pod Café Buddha) je pouze jedna místnost (tedy vedle kuchyně), v níž na hosty čeká jeden jediný kulatý stůl pro deset lidí. Toť vše. Sociální sdílení prostoru nabízí řada kaváren a třeba také restaurace Sansho, ale tam mají hosté na výběr. Tady ne. Stejně tak si nemohou vybrat ani čas příchodu, ani pokrmy. Oboje je dané − začátek degustace i menu je pro všechny stejné. Pokud přijdete na večeři o šesté, čeká vás šest chodů, v půl deváté pak začíná osmichodová večeře.