Jurij Kolesnik, majitel restaurací La Veranda a Babiččina zahrada, o tom mluvil už nějaký čas: v Praze žijící a po světových restauracích neustále cestující Ukrajinec chtěl v Praze otevřít kvalitní bistro, protože si všiml, že právě ta dnes zažívají velký boom. Nějaký čas hledal vhodný prostor i personál a letos v lednu na Vinohradech otevřel The Bistro. To je napůl bistro a napůl tapas bar.

Méně skromný určitý člen v anglickém názvu podniku naznačuje, že právě The Bistro je ve městě "ono" bistro, jenže právě kvalitní "bistronomie" nyní zažívá i v Praze stejnou explozi jako kdysi pizzerie. Poslední rok snad nenastane měsíc, kdy by nějaké ambiciózní neotevřelo. The Bistro se trochu liší tím, že jde také o tapas bar. Těch bohužel v Praze zatím moc není a možná ne náhodou: španělský koncept tapas, tedy rafinované a pomalu konzumované jednohubky, jde proti českému pojetí gastronomie, kdy naopak rádi a spíše rychle jíme velká jídla.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se