Restaurace Manú českého Itala v kuchyni Emanuela Ridiho vtrhla před dvěma lety na pražskou restaurační scénu s energií uragánu a velmi brzy si získala stovky nadšených zákazníků. Nyní Ridi finalizuje další gastronomické projekty. Na jaro chystá druhou restauraci, zatímco už na začátku února spouští zajímavý projekt vinné banky ve Zborovské ulici, která stojí jen pár metrů od jeho restaurace na Dětském ostrově a má se stát jakýmsi "komunitním" centrem milovníků špičkových vín. Téměř 300 čtverečních metrů velký sklepní prostor se oblékl do designové podoby vyšperkované moderní technologií − třeba zámky jsou ovládané telefonem.

Tip:

Restaurace Manú nabízí velký výběr stařených prémiových mas z celého světa.

Banka vín je pro své klienty otevřená 7 dní v týdnu, 24 hodin denně.

Je zde k dispozici několik velkých i středních kójí na víno, které tady má ideální podmínky k dalšímu zrání. Hlavním pokladem je zatím vlastní sbírka Emanuela Ridiho, čítající dva tisíce lahví špičkových vín, která pro fajnšmekry a znalce doplňují standardní nabídku vinné karty restaurace Manú. Podobnou sbírku italských vín se záběrem od Jižního Tyrolska až po Sicílii najdete v Česku jen ojediněle.

jarvis_5a84605c498e2f5c36a5413e.jpeg
Foto: archiv restaurace Manú Risto & Lounge

Vinná banka však není jen sklepem určeným k uchování vína, ale živým místem, kde se víno v prostorné společenské místnosti s velkým stolem může ochutnávat či kde se mohou konat soukromé večeře klientů, kteří zde mají svá vína uložena. A to víceméně v kteroukoliv denní či noční dobu.

jarvis_5a84605c498e2f5c36a54142.jpeg
Foto: archiv restaurace Manú Risto & Lounge
Adresa:

Manú Risto & Lounge

Dětský ostrov 25
Praha 5
www.manuristo.cz

Spojení s restaurací Manú pak umožňuje několik zajímavých kombinací − zákazníci restaurace, kteří mají své vlastní víno uložené ve vinné bance, ho mohou pít při večeři připravené již tradičně ze špičkových italských produktů. A obráceně, pokud se rozhodnou pít víno přímo ve vinné bance, restaurace jim může připravit občerstvení nebo zajistit plnohodnotný catering. "Chceme slučovat a propojovat lidi, kteří mají víno rádi a baví je. Podobné komunity fungují všude ve světě, ale v Praze zatím chyběla," dodává k tomu manažer restaurace Jan Albrecht.

Podívejte se, jak v restauraci Manú Risto & Lounge připravují drink z vermutu a toniku:

VIDEO: Šmrncovní drink? Vermut, tonik a dvě vychytávky šéfkuchaře

V restauraci Manú si dávají záležet na práci s kvalitními surovinami v kuchyni i na baru. Jan Albrecht nám předvedl recept na nápaditý drink z vermutu a toniku.

Související