Tip:

Milovníci sladkého ocení domácí medovník se zmrzlinou z vlašských ořechů a s karamelovým krémem.

Marek Fichtner, známý jako jeden ze tří porotců prestižní soutěže MasterChef, paří již celou dekádu k nejzajímavějším tuzemským šéfkuchařům. Jeho autorské menu v Augustine Restaurantu nabízí kolekci nádherně prezentovaných specialit, které překvapí nejen kuchařskou fantazií a kvalitou surovin, ale také výjimečným důrazem na detail.

Tak trochu jiná klasika

Z nabídky:

Jelení tatarák s jalovcovou majonézou a chipsy z pivního chleba

310 korun

jarvis_5a4cec8c498ec211e4cf3816.jpeg

Dušená kančí líčka se špenátem a špekovým muffinem

550 korun

jarvis_5a4cec8c498ec211e4cf381a.jpeg

Dušené stehno z perličky v pomerančové cannelloni, pyré z červeného zelí, kerblíkový kořen a kdoule

550 korun

jarvis_5a4cec8d498ec211e4cf381e.jpeg

Za příklad může posloužit třeba jeho fantastická a chuťově výrazná kulajda připravená v moderní podobě jako zelený koprový krém doplněný lehkou bramborovou pěnou, konfitovaným vejcem a na másle opečenými houbami. Paráda. Pokud bychom měli vybrat jedno jídlo, které musíte ochutnat, bude to právě toto. Další názornou ukázku, jak "jinak" může chutnat a vypadat oblíbená česká klasika, předvádí v případě svěžího jeleního tataráku, k němuž našel inspiraci při nedávné návštěvě Londýna. Najemno nasekané maso z jeleního hřbetu doplňuje jalovcová majonéza, lískové oříšky a nakládané houby, nechybí nasucho připravené chipsy z pivního chleba a čerstvě nastrouhaný křen, který dodává celému pokrmu rafinovaný šmrnc. Potěší i pečená líčka z mořského ďasa na talíři vtipně doprovázená rozloženým salátem Nicoise.