Mezi velké koníčky Romana Sysla patří dobré jídlo a při cestování se vždy snaží ochutnat maximální množství lokálních pokrmů. "Už před několika lety mě oslovila asijská kuchyně  1 ," říká šéf společnosti Taxify, aplikace propojující řidiče s cestujícími. Pokaždé se prý těší na nové speciality.

"Velkou vášní jsou pro mě také čaje  2 , které rád vozím ze zahraničních cest jako suvenýry," pokračuje. S každou krabičkou čaje, kterou si doveze, má potom spojenou určitou vzpomínku, a když si jej připravuje, vrací se myšlenkově zpět do země, odkud nápoj pochází.

Protože Roman Sysel nemá rád dovolené v hotelových resortech, na cesty vyráží bez přesnějších plánů. "Nejraději cestuji pouze s nejnutnějším vybavením, které se mi vejde do malé tašky  3 . Nikdy si dopředu nedomlouvám ani ubytování."