Když se v továrně na cukrovinky v Holešově dělají hašlerky nebo marshmallow, výroba voní do širokého okolí. V závodě Sfinx kromě bonbonů pro osvěžení dechu či pěnových bonbonů lijí do forem i rozmanité želé a také takzvané lité kandyty, což jsou tvrdé bonbony typu Bon Pari. Tedy hladká, čirá, oválná cukrátka.

Cucavé Bon Pari se v Česku dělají 40 let, technologie za tu dobu sice zrychlila, ale podle šéfa vývoje Lubomíra Boudy je jejich chuť stále stejná. “Chceme, aby chuť bonbonů byla stabilní. To je pro nás stejně důležité jako bezpečnost,” uvádí Bouda. Na bezpečnost tady dost dbají, minimálně bez čepice na vlasy a zakrytí vousů se neobejdou. Má to logiku, do bonbonů a sáčků se nesmí dostat nic cizího, od bakterií přes vlasy až po předměty. To si také Nestlé, které závod vlastní, pečlivě hlídá a ještě před vstupem do výroby na to důrazně upozorňuje zaměstnance na nástěnce s obrázky předmětů, které zákazníci našli třeba mezi želé.