Tip:

Poctu italské kuchyni představuje lanýžové risotto či houbové pappardelle.

Vegetariáni jsou v obecném povědomí považováni za chudáky, kteří se v restauracích obvykle moc nenají. To se však rozhodla změnit skupina gastronomických nadšenců z Etnosvěta, která se inspirovala v mnoha koutech světa a vytvořila pestrou kolekci chutných jídel, při jejichž konzumaci si mnoho hostů často ani nevšimne, že chybí maso. Zvlášť když je perfektně zastoupeno jinou surovinou, třeba houbou portobello v případě netradičního burgeru, marinovaným tempehem, který doprovází legendární thajské nudle pad thai či unikátní kombinací celeru a bílé čokolády v populárním pokrmu Wellington.

Z nabídky:

Podzimní talíř se sýrem halloumi, dýní a hummusem z červené řepy

195 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2e6.jpeg

Bramborové knedlíčky s uzenou brynzou

240 korun

jarvis_5a0c676c498e08968876b2ea.jpeg

Kyperský sýr

Abychom nezapomínali také na českou či středoevropskou inspiraci, mezi předkrmy nechybí olomoucké tvarůžky, zatímco v hlavních jídlech zase figurují bramborové knedlíčky s uzenou brynzou a paprikovou omáčkou. Příjemným překvapením je jemný kaštanový krém připravený z jedlých kaštanů, které známe hlavně v jejich pečené podobě prodávané na adventních trzích, nicméně jde o skvělou surovinu, z níž se dají připravit mimořádná jídla. Kaštanová polévka je zjemněná smetanou a dochucená portským vínem. Potěší také podzimní talíř, jehož součástí je u nás poměrně neznámý sýr halloumi (pocházející z Kypru), který doprovází sezonní dýně a hummus z červené řepy či smažené sushi s pikantní omáčkou a nakládaným zázvorem.