Nejpálivější zmrzlina na světě se představí v Praze

Dát si pro zahřátí zmrzlinu? Proč ne, řekl si Jan Hochsteiger ze zmrzlinárny Crème de la Crème, který neustále vymýšlí netradiční příchutě. Gourmetguru zjistil, že říjen vyhlásil Hochsteiger měsícem pálivých zmrzlin a vytvořil pochoutky, které kromě chilli a zázvoru obsahují i neobvyklé druhy pepřů. Gourmetguru se těší na čokoládovou zmrzlinu s chilli, zázvorovou, zmrzlinu z červeného a zeleného pepře nebo z pepře Sarawak. Pálivý říjen korunuje vyrobení nejpálivější zmrzliny na světě – z chilli papriček Carolina reaper zapsaných jako nejpálivější v Guinessově knize rekordů.

Marek Raditsch ambasadorem Grand Kitchen

Šéfkuchař Marek RaditschGourmetguru zjistil, že šéfkuchař Marek Raditsch z Kampa Group, do níž patří restaurace jako Hergetova Cihelna nebo Kampa Park, zaznamenal nový úspěch. Stal se ambasadorem gastronomické zóny Grand Kitchen nově rozšířeného pražského obchodního centra Chodov, pro niž připravil koncept signature jídel. Podávat se budou od 11. října v restauracích Spicy Mama, Mondieu, The Pubb, Vegg-go a Tom's burger. "Líbí se mi, že se v Centru Chodov podařilo zkombinovat více stylů a příjemné prostředí na stravování," říká ke spolupráci Marek Raditsch.

Business obědy v Bellevue

Label Rouge skotský losos, vichyssoise, keta kaviár a fenykl v restauraci BellevueŠéfkuchař Marek Šáda připravuje v Bellevue nová obědová menu se speciálním zřetelem k business lunchům. Na výběr jsou čtyři předkrmy, čtyři hlavní chody a tři dezerty. Pokud máte menší hlad nebo málo času na oběd, je možné objednat si dva chody za 790 korun, pro větší hostinu je tu možnost tří chodů za 890 korun. Oběd v centru staré Prahy s výhledem na Pražský hrad může Gourmetguru doporučit, z předkrmů ho zaujal "label rouge" skotský losos, vichyssoise, keta kaviar a fenykl, z hlavních jídel pak kachní prso s jeruzalémským artyčokem, švestkami a silným jus. Menu se obměňují každý týden, na podobnou variaci ale určitě ještě v Bellevue narazíte.