Nová Le terroir je vzdušnější, živější a zábavnější. Hosté si mohou vybrat, zda zakotví ve stylovém Bistrotu Chic, zda si dají sklenku vína ve vinotéce, či absolvují velkou cestu francouzskou gastronomií v působivém gotickém podzemí.

Tip:

K francouzské gastronomii patří skvostné sýry, které si můžete objednat místo sladkého dezertu.

Le terroir byla dlouhá léta pro většinu milovníků jídla téměř zakletým či zapovězeným podnikem, a přestože zde vařil nejprve slavný Jan Punčochář a po něm další skvělý šéfkuchař Pavel Pavlík, podnik měl pověst snobské restaurace, kde se uzavírají hlavně velké obchody. To se změnilo až s novým majitelem a s příchodem francouzského šéfkuchaře. Le terroir se otevřela "světu" a také výrazně změnila koncepci, neboť místo vyhraněné fine dining restaurace začala fungovat ve třech rovinách.

Z nabídky:

Zauzená makrela, citron, nakládaná zelenina, rukola, estragonová zemina, citronovo-šafránová majonéza

255 korun

jarvis_59a6adfb498e27ac153143c7.jpeg

Grilovaná chobotnice, fazolky, špenát, květák, nakládaná mrkev, chips a omáčka z kajenského pepře

595 korun

jarvis_59a6adfb498e27ac153143cc.jpeg

Legendární bujabéza

Můžete se zastavit na sklenku vína ve vinotéce či navštívit moderní francouzské bistro se svěží atmosférou a pestrou kolekcí tradičních francouzských delikates, ať už je to bujabéza, slavná rybářská polévka z Marseille servírovaná se šafránovými brambory, nebo třeba smažená žabí stehýnka s lanýžovou omáčkou. Vše v rozumné cenové relaci, většina hlavních jídel stojí od 400 do 600 korun. Zatímco Bistrot nabízí první seznámení s autentickou francouzskou gastronomií, čtyřchodová večerní degustace v historickém podzemí je již plnohodnotnou výpravou do francouzských regionů a pečlivou kolekcí vizuálně i chuťově vybroušených pokrmů.